Πέθανε ο θρύλος της ρέγκε Τουτς Χίμπερτ

Ο Ζίγκι Μάρλεϊ, γιος του Μπομπ Μάρλεϊ, έγραψε στο twitter ότι ο Τουτς υπήρξε για κείνον «πατρική φιγούρα».

Ο πρωτοπόρος της τζαμαϊκανής ρέγκε Φρέντερικ Ναθάνιελ «Τουτς» Χίμπερτ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 χρονών.

Πρωταγωνιστής της ρέγκε και του ska με την μπάντα του «Toots & the Maytals» ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του ’60, ο Τουτς «πέθανε ήσυχα» σε νοσοκομείο του Κίνγκστον της Τζαμάικα, έχοντας πλάι του τα μέλη της οικογένειας του.

Η αιτία του θανάτου του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, παρότι είχε υποβληθεί σε τεστ για τον κορονοϊό και νοσηλευόταν σε μονάδα εντατικής θεραπείας. Σε δήλωση που εξέδωσε η οικογένεια του -η σύζυγος και τα επτά παιδιά του- ευχαρίτησε το ιατρικό προσωπικό για τη φροντίδα.

Ο Τουτς θεωρείται θεμελιωτής της ρέγκε, μάλιστα ο όρος «ρέγκε» εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1968 σε δικό του τραγούδι, στο σινγκλ «Do the Reggay» (η λέξη προέρχεται από την τζαμαϊκανή αργκό), ενώ πριν από λίγες εβδομάδες το περιοδικό Rolling Stone τον είχε χαρακτηρίσει ως τον σημαντικότερο εν ζωή τραγουδιστή της ρέγκε στον κόσμο, η φωνή και η ερμηνεία του οποίου μπορούσε να συγκριθεί με τον τραγουδιστή της σόουλ, Ότις Ρέντινγκ

Ο Τουτς έφυγε από τη ζωή λίγο πριν από την κυκλοφορία του νέου άλμπουμ της μπάντας του -του πρώτου μετά από μία δεκαετία- με τίτλο «Got to Be Tough».

https://youtu.be/m1QDdPxlqjU

Ο Ζίγκι Μάρλεϊ, γιος του Μπομπ Μάρλεϊ, τον αποχαιρέτησε στο twitter γράφοντας ότι ο Τουτς υπήρξε για κείνον «πατρική φιγούρα» και ότι όταν του είχε μιλήσει πριν από μερικές εβδομάδες του είχε πει πόσο τον αγαπά.

https://twitter.com/ziggymarley/status/1304679577516568576?s=20

Πηγή: BBC

About Post Author

+ There are no comments

Add yours