Οι βουλευτές κατηγορούν τον Μπέζος ότι σκόπιμα αγνοεί τα χρέη του προς τους εργαζόμενους, τις κοινότητες, τον πλανήτη.

Η καμπάνια που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα η Προοδευτική Διεθνής, με σύνθημα «να πληρώσει η Amazon», υποστηρίχτηκε από μια ευρεία συμμαχία από συνδικάτα, κινήματα και πολιτικά κόμματα από όλον τον πλανήτη.

Συμμετέχουν πάνω από 400 βουλευτές από 35 χώρες, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Οι 400 βουλευτές, έστειλαν επιστολή στον Τζεφ Μπέζος, στηρίζοντας τα αιτήματα της καμπάνιας και δεσμευόμενοι για νομοθετικές πρωτοβουλίες επιβολής τους. Οι βουλευτές κατηγορούν τον Μπέζος ότι σκόπιμα αγνοεί τα χρέη του προς τους εργαζόμενους, τις κοινότητες, τον πλανήτη, και τον καλούν να αλλάξει τις πολιτικές του. «Μέσα από τα κοινοβούλιά μας θα αναλάβουμε δράση για να υποστηρίξουμε το κίνημα που αναπτύσσεται σε όλο τον κόσμο για να Αναγκάσουμε Την Amazon Να Πληρώσει» διαμηνύουν.

Μεταξύ των υπογραφόντων περιλαμβάνονται ο Τζέρεμι Κόρμπιν, ο Ζαν Λυκ Μελανσόν, οι Ithan Omar και Rashida Tlaib του κογκρέσου των ΗΠΑ, η Εbru Günay από το Τουρκικό HDP και η αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Heidi Hautala.

Στα πλαίσια αυτής της εκστρατείας, το ΜέΡΑ25 κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για τη φορολογία των ψηφιακών υπερκολοσσών (Facebook, Google, Netflix, Spotify και φυσικά και Amazon).

Στην επιστολή προς τον Μπέζος τονίζεται μεταξύ άλλων:

«Η δική σας τεράστια ατομική περιουσία αποτελεί ζωντανή απόδειξη της απλήρωτης εργασίας, του δωρεάν κοινωνικού κεφαλαίου και των μη αποζημιωμένων περιβαλλοντικών υλών που η εταιρεία σας έχει εκμεταλλευτεί. Ναι, έχετε καινοτομήσει και διαχειριστεί την Amazon επιδέξια. Ωστόσο, το μεγαλύτερο μέρος της προκλητικής συσσώρευσης κεφαλαίου σας, οφείλεται στο γεγονός ότι, για πάρα πολύ καιρό, έχετε αποφύγει να πληρώσετε αξιοπρεπείς μισθούς, να πληρώσετε για την καταστροφή των τόσο ζωτικών για την οικονομία, μικρών επιχειρήσεων, να πληρώσετε για την περιβαλλοντική καταστροφή, η οποία μεγιστοποίησε τα κέρδη σας και τέλος αποφεύγετε να πληρώσετε φόρους. Δεσμευόμαστε λοιπόν, εκ μέρους του πλανήτη μας, να αναγκάσουμε την Amazon να πληρώσει».

Πηγή:newsbreak.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours