Η πανδημία του Covid-19 σαρώνει σχεδόν κάθε γωνιά του πλανήτη, με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα σε όλον τον κόσμο να προσεγγίζουν τα 600.000 και ο αριθμός των θανάτων να έχει ξεπεράσει τους 27.000.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins, οι ΗΠΑ αποτελούν κι επισήμως το νέο επίκεντρο του κορωνοϊού, εμφανίζοντας το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών από κάθε άλλη χώρα, υπερβαίνοντας το φράγμα των 100.000 και έχοντας διπλασιασθεί μέσα σε τρεις ημέρες.

Αύξηση παρατηρείται και στον αριθμό των θανάτων, που ανέρχονται στους 1.544.

Θλιβερός παραμένει ο απολογισμός στην Ιταλία, με 86.498 κρούσματα και 919 νεκρούς μέσα σε ένα μόλις 24ωρο.

Συνολικά, 9.134 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη γειτονική χώρα από τον ιό, ενώ ο συνολικός αριθμός περιστατικών ανέρχεται στα 86.498.

Στη χώρα μας ανακοινώθηκαν χθες 74 νέα κρούσματα, ανεβάζοντας σε 966 τον συνολικό αριθμό, ενώ 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Σύμφωνα με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα, από τους ασθενείς, 66 είναι πιο σοβαρά και 65 νοσηλεύονται διασωλημένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς (86%) είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Ανησυχία προκαλεί και το δεύτερο κύμα κρουσμάτων στην Κίνα, με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας να ανακοινώνει 54 νέα περιστατικά, όλα εισαγόμενα, από Κινέζους που επέστρεψαν από το εξωτερικό.

Παράλληλα, ανακοίνωσε και τρεις θανάτους, όλους στην επαρχία Χουμπέι, εκεί από όπου ξεκίνησε η διασπορά του ιού.

Συνολικά, η Κίνα έχει αναφέρει 81.394 κρούσματα και 3.295 θανάτους.

Πηγή:tribune.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours