Μπομπ Μάρλεϊ: 75 χρόνια από τη γέννηση του με νέο βίντεο του «Redemption Song» (vid)

Το video clip είναι το πρώτο στο πλαίσιο του εορτασμού «Marley75». Θα ακολουθήσει ανέκδοτο υλικό από το προσωπικό του αρχείο.

Ανέκδοτη μουσική, συναυλίες, φωτογραφικό υλικό και άλλα ντοκουμέντα από το αρχείο του συνθέτη, τραγουδιστή, ακτιβιστή Μπομπ Μάρλεϊ (1945 – 1981), περιλαμβάνει ο εορτασμός για τα 75 χρόνια από τη γέννηση του θρύλου της ρέγκε.

Οι εορτασμοί ξεκινούν με ένα νέο, τρυφερό βιντεοκλίπ για τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του «Redemption Song» στο άλμπουμ «Uprising» των Bob Marley & the Wailers τον Οκτώβριο του 1980. Έναν χρόνο μετά, ο καρκίνος, που τον ταλαιπωρούσε από το 1977, είχε κάνει μεταστάσεις στον εγκέφαλο, στο ήπαρ, στους πνεύμονες, διαλύοντας τον Μάρλεϊ.

Δημιουργία των Γάλλων καλλιτεχνών Octave Marsal και Theo De Gueltzl, το κλιπ περιλαμβάνει 3.000 πρωτότυπα σχέδια που οπτικοποιούν το μήνυμα του τραγουδιού: ένα δυνατό λιοντάρι με στέμμα, βγάζει φτερά και πετά μακριά. Ο Μάρλεϊ παίζει μια κιθάρα γεμάτη λουλούδια.

«Από την ιστορία της δουλείας και της Τζαμάικα, την κουλτούρα των Ρασταφάρι, την κληρονομιά των προφητών (του Χαϊλέ Σελασιέ του 1ου, του Μάρκους Γκάρβεϊ και του Μάλκολμ Χ), αλλά και από την προσωπική ζωή του Μπομπ, οδηγούμε τους ακροατές σε ένα ταξίδι μέσω αλληγοριών και απεικονίσεων» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, οι Γάλλοι καλλιτέχνες.

Το video clip είναι το πρώτο στο πλαίσιο του εορτασμού «Marley75» για την επέτειο των 75 χρόνων από τη γέννηση του θρύλου του ρέγκε. Όλη τη χρονιά, θα εμφανίζονται στο YouTube βίντεο με ανέκδοτο υλικό, από μουσικές μέχρι φωτογραφίες του.

Όπως ανακοινώθηκε, οι γιοι του Μπομπ, Ζίγκι και Στέφεν, θα τιμήσουν την επέτειο με το «Bob Marley Celebration» στο Φεστιβάλ Bluesfest 2020, στη Redondo Beach της Καλιφόρνιας (1 – 3 Μαΐου).

Με τραγούδια όπως τα «I Shot the Sheriff», «No Woman, No Cry», «Three Little Birds», «Exodus», «Could You Be Loved», «Jamming», «Redemption Song» και «One Love», ο Μάρλεϊ έκανε διάσημη τη ρέγκε στον πλανήτη. Η μεταθανάτια συλλογή του Legend  (1984) πούλησε τα περισσότερα αντίτυπα στην ιστορία της ρέγκε, ξεπερνώντας τα 12 εκατομμύρια.

Με πληροφορίες από withguitars.com

Πηγή:huffingtonpost.gr

 

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours