«Μπλοκ» στον Τραμπ σε Facebook και Instagram για τουλάχιστον 14 ημέρες

Τη διατήρηση του «μπλόκου» στα προφίλ του Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την εισβολή των οπαδών του στο Καπιτώλιο, ανακοινώνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ με ανάρτησή του ενημέρωνει πως οι αναρτήσεις του εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στα προφίλ του σε Facebook και Instagram θα μπλοκάρονται μέχρι νεοτέρας.

«Τα σοκαριστικά γεγονότα των τελευταίων 24 ωρών καταδεικνύουν ξεκάθαρα ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τον χρόνο που του παραμένει του στο αξίωμα για να υπονομεύσει την ειρηνική και νόμιμη μετάβαση της εξουσίας στον εκλεγμένο διάδοχό του, Τζο Μπάιντεν» τονίζει ο ιδρυτής του Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι «πολύ μεγάλοι οι κίνδυνοι», αν επιτραπεί στον Τραμπ να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τους λογαριασμούς του, για αυτό οι συγκεκριμένοι θα μπλοκαριστούν επ’ αόριστον και τουλάχιστον μέχρι να ολοκληρωθεί η ειρηνική μεταβίβαση εξουσίας.

«Έπειτα από την επικύρωση του εκλογικού αποτελέσματος από το Κογκρέσο, προτεραιότητα όλης της χώρας θα πρέπει να είναι τώρα να διασφαλιστεί ότι οι υπόλοιπες 13 ημέρες και οι ημέρες μετά την ορκωμοσία θα περάσουν ειρηνικά και σύμφωνα με τις θεμελιωμένες δημοκρατικές νόρμες».

Πηγή:sputniknews.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours