Κορωνοϊός: Η Αίγυπτος υποδέχεται τουρίστες – Ξεκινούν οι πτήσεις με Αθήνα

Μάχη σε δύο μέτωπα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού δίνει η Αίγυπτος. Το πρώτο είναι να καταφέρει να περιορίσει τη διάδοση της πανδημίας και το δεύτερο να υποδεχθεί με ασφάλεια τους τουρίστες, μετά το άνοιγμα των αεροδρομίων.

Ήδη πραγματοποιούνται πτήσεις στα αεροδρόμια των δημοφιλών τουριστικών προορισμών, όπως του Σαρμ Ελ Σέιχ και της Χουργκάντα. Οι πρώτες πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από την Ουκρανία και οι τουρίστες διαμένουν σε ξενοδοχεία τα οποία έχουν απολυμανθεί και τηρούν αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, τις οποίες έχει θέσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHOκαι η αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Ο μεγαλύτερος προβληματισμός ήταν για την επαναλειτουργία του διεθνούς αεροδρομίου Καΐρου, καθώς τα περισσότερα κρούσματα της πανδημίας εντοπίζονται στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα. Η επιτακτική ανάγκη για την επανεκκίνηση του τουρισμού σε συνδυασμό με τα ιδιαίτερα αυστηρά μέτρα υγιεινής, προσπέλασαν το πρόβλημα.

Ξεκινούν σταδιακά οι διεθνείς πτήσεις και όπως όλα δείχνουν αποκαθίσταται και η αεροπορική σύνδεση Αθήνας – Καΐρου. Egypt Air και Aegean έχουν προγραμματίσει πτήσεις σε τακτική αλλά όχι σε καθημερινή βάση όπως ήταν στην προ του κορωνοϊού εποχή.

Άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας

Τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας έχουν εξαλειφθεί, ενώ το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων έχει επεκταθεί μέχρι τις 9.00 το βράδυ. Ιδιαίτερα αυστηρά είναι τα μέτρα στα μεγάλα εμπορικά καταστήματα. Οι πελάτες κατά την είσοδό τους υποβάλλονται σε θερμομέτρηση, ενώ απολυμαντικά βρίσκονται σε όλους τους χώρους.

Στα καφέ και τα εστιατόρια τα τραπέζια βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους. Πριν καθίσουν οι πελάτες απολυμαίνονται ενώ πάνω στα τραπέζι μαζί με το κουβέρ υπάρχει πάντα απολυμαντικό υγρό. Οι σερβιτόροι φορούν υποχρεωτικά μάσκα και στις περισσότερες των περιπτώσεων γάντια.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours