Η Bose κλείνει τα καταστήματά της σε ΗΠΑ και Ευρώπη

Ο δημοφιλής κατασκευαστής προϊόντων ήχου Bose, ανακοίνωσε πως θα κλείσει ένα μεγάλο αριθμό καταστημάτων της.

Σύμφωνα με το The Verge, η απόφαση της εταιρίας βασίζεται κυρίως στο γεγονός πως οι αγορές μέσω διαδικτύου γίνονται ολοένα και πιο δημοφιλείς, σε αντίθεση με τα φυσικά καταστήματα που επισκέπτονται ολοένα και λιγότεροι πελάτες. Όλα τα καταστήματα της Bose σε Βόρεια Αμερική, Ευρώπη, Ιαπωνία και Αυστραλία θα κλείσουν, με το σύνολο αυτών να φτάνει τα 119. Τα υπόλοιπα 130 που βρίσκονται σε Κίνα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κυρίως,  θα παραμείνουν λειτουργικά. Η Bose δεν έχει ανακοινώσει πόσοι υπάλληλοι θα απολυθούν αλλά υπολογίζονται να είναι μερικές εκατοντάδες.

Η εταιρία είπε πως θα προσφέρει αποζημιώσεις και θα βοηθήσει τους υπαλλήλους να αναζητήσουν μία νέα θέση εργασίας. Παράλληλα αναφέρει στο Engadget πως το κλείσιμο των καταστημάτων οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως τα ακουστικά της εταιρίας, φορητά ηχεία αλλά και τα έξυπνα ηχεία, πωλούνται πλέον κυρίως μέσα του διαδικτύου, με αποτέλεσμα τα φυσικά καταστήματα να μην είναι αποδοτικά.

Από το πρώτο κατάστημα που άνοιξε η Bose στις ΗΠΑ το 1990 έως και σήμερα, πολλά έχουν αλλάξει αναφορικά με τις αγοραστικές συνήθειες των πελατών. Μάλιστα, τα τελευταία χρόνια γράφονται ολοένα και πιο αναλυτικά reviews προϊόντων με αποτέλεσμα οι χρήστες να αγοράζουν με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη προϊόντα από το διαδίκτυο, ακόμη κι αν δεν έρθουν σε φυσική επαφή με αυτό.

Σε κάθε περίπτωση τα προϊόντα της Bose θα παραμείνουν διαθέσιμα τόσο από το website της εταιρίας αλλά και e-shops όπως το Amazon.

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours