Ο γάλλος ηθοποιός Μισέλ Πικολί, ο τελευταίος γίγαντας του γαλλικού σινεμά, πέθανε σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Από τους πιο γνωστούς Γάλλους ηθοποιούς του 20ού αιώνα. Πολυβραβευμένος, έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες σκηνοθετών όπως ο Λουίς Μπουνιουέλ, ο Μάρκο Φερέρι, ο Κώστας Γαβράς, ο Κλοντ Λελούς, ο Νάνι Μορέτι, ο Ζακ Ριβέτ, ο Άλφρεντ Χίτσκοκ, ο Ζαν-Λυκ Γκοντάρ, ο Αλέν Ρενέ και ο Θόδωρος Αγγελόπουλος.

Μισελ Πικολί, βραβευμένος στις Κάννες

Ο Μισελ Πικολί έχει κερδίσει το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ των Καννών (1980) και την Αργυρή Άρκτο καλύτερου ηθοποιού στο Φεστιβάλ του Βερολίνου από κοινού με τον Στέλαν Σκάρσγκαρντ (1982).

ταινια
«Ερωτική αποκάλυψη»
Ο Μισέλ Πικολί γεννήθηκε στις 27 Δεκεμβρίου του 1925 στο Παρίσι. Έπαιξε πολλούς ρόλους πλάι στη γερμανίδα ηθοποιό Ρόμι Σνάιντερ, οι οποίοι αποτέλεσαν τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 ένα ιδανικό κινηματογραφικό ζευγάρι. Στην ταινία «Ερωτική αποκάλυψη» (1969) πραγματοποίησαν μία από τις χαρακτηριστικότερες κοινές εμφανίσεις τους.

ταινια

«Η ωραία καυγατζού»

Μία από τις ομορφότερες ταινίες του. Όταν ο σκηνοθέτης Ζακ Ριβέτ επέλεξε τον Πικολί για την ταινία «Η ωραία καυγατζού» το 1991, ο ηθοποιός είχε περάσει ήδη τη μέση ηλικία. Ωστόσο τα γηρατειά δεν έπαιζαν πλέον κανένα ρόλο για τον Πικολί. Στην ταινία, η οποία είναι εμπνευσμένη από μια νουβέλα του Μπαλζάκ, ο Πικολί ενσαρκώνει τον ρόλο ενός διάσημου ζωγράφου.

To «μεγάλο φαγοπότι» του Μισέλ Πικολί

Στα μέσα της δεκαετίας του 1970 η ταινία «Το μεγάλο φαγοπότι» του Ιταλού Μάρκο Φερέρι προκάλεσε σκάνδαλο.

ταινια

«Το μεγάλο φαγοπότι»

Ο Πικολί, μαζί με τους τρεις συμπρωταγωνιστές του, τον Φιλίπ Νουαρέ, τον Ούγκο Τονιάτσι και τον Μαρτσέλο Μαστρογιάνι, συμμετέχουν σε μια ασυνήθιστη τελετή: θέλουν να φάνε μέχρι θανάτου. «Το μεγάλο φαγοπότι» ήταν ένας σουρεαλιστικός πίνακας με κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις.

ΤΑΙΝΙΑ

«Όργια του κολασμένου τρίο» φωτογραφιες DW

Οπως αναφερει σε αφιέρωμα της η DW ακόμη πιο έντονη ήταν η εντύπωση που άφησε αυτή η ταινία. Στα «Όργια του κολασμένου τρίο» ο Πικολί παίζει και πάλι στο πλευρό της Σνάιντερ. Ενσαρκώνουν ένα ερωτικό και θανατηφόρο ζεύγος στη Γαλλία της δεκαετίας του 1930. Η ταινία απεικονίζει τα γεγονότα σε ακραίες ρεαλιστικές σκηνές.

Οταν ο Μισέλ Πικολί υποδύθηκε τον Πάππα

Πόσοι ηθοποιοί μπορούν να καυχώνται ότι έχουν παίξει τον Πάπα; Ο Πικολί ενσάρκωσε τον ρόλο του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας το 2011. Σε αυτή την κωμωδία του Ιταλού Νάνι Μορέτι o Πικολί εξέπληξε το κοινό ως ένας νωχελικός Πάπας, ο οποίος δεν έχει καμία όρεξη να ασχοληθεί με τη δουλειά του.

Πηγή: iefimerida.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours