Η Honda παρουσίασε στη Σαγκάη το SUV e:prototype, την εξέλιξη του περσινού SUV e:Concept που αποτελεί προπομπό του πρώτου ηλεκτρικού μοντέλου παραγωγής της εταιρείας στην αγορά της Κίνας.

Όπως είναι εμφανές από τις φωτογραφίες, το SUV e:prototype βασίζεται στο νέο Honda HR-V και μοιάζει να βρίσκεται είναι πολύ κοντά στην παραγωγή. Με το HR-V μοιράζεται τα περισσότερα πάνελ του αμαξώματος (βλ.προφίλ), όμως για να επικοινωνήσει τη διαφορετικότητά του ως προς το σύστημα κίνησης έχει αρκετά ανασχεδιασμένα μέρη.

Πιο συγκεκριμένα, το ηλεκτρικό SUV έχει νέα μάσκα με τα επιθετικά φώτα LED να εκτείνονται προς την εσοχή που τα ενώνει, καλυμμένη γρίλια με το φωτιζόμενο έμβλημα της Honda, νέο προφυλακτήρα με κεντρικεί εισαγωγή αέρα, πλευρικές εσοχές και φώτα LED, προεκτάσεις των μαρσπιέ με μπλε λεπτομέρειες, αεροδυναμικούς καθρέφτες, πίσω φώτα LED που ενώνονται μεταξύ τους, αεροτομή με ενσωματωμένο τρίτο φως να καλύπτει όλο το πλάτος της και νέο πίσω προφυλακτήρα με επιπλέον φώτα και μπλε πινελιές στο διαχύτη.

Honda

 

Η Honda δεν αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης που χρησιμοποιεί το SUV αλλά αναφέρει πως θα εξοπλίζεται με συνδεσιμότητα Honda CONNECT τρίτης γενιας και τα τελευταία συστήματα υποβοήθησης της οδήγησης.

Στόχος της Honda είναι να κυκλοφορήσει 10 ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά της Κίνας μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. Το πρώτο από αυτά θα είναι η έκδοση παραγωγή τους SUV e:prototpe που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022. Μέχρι το 2050, η ιαπωνική φίρμα θέλει να πετύχει μηδενικό αποτύπωμα CO2.

Δε γνωρίζουμε αν η Honda σκοπεύει να κυκλοφορήσει το ηλεκτρικό HR-V στην Ευρώπη, όμως αν κρίνουμε από τις τάσεις της αγοράς και το γεγονός ότι θα έχει διαθέσιμη πλατφόρμα, κάτι τέτοιο φαντάζει πολύ πιθανό.

[Πηγή: Honda]

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours