Το Αζερμπαϊτζάν είναι μια χώρα βαρβαρότητας και μισαλλοδοξίας

Το Αζερμπαϊτζάν, το οποίο λειτούργησε ως επιχειρησιακός βραχίονας στρατιωτικών δράσεων της μητέρας Τουρκίας, στον πόλεμο με τους Αρμένιους στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, υπό τις εντολές του Ταγίπ Ερντογάν, την περασμένη εβδομάδα με καμάρι επέδειξε στην παγκόσμια κοινότητα πως είναι μια χώρα βαρβαρότητας και μισαλλοδοξίας, χωρίς ίχνος πολιτισμού.

του Krikor Tsakitzian

Όχι μόνο παραβιάζει τη συμφωνία του περασμένου Νοεμβρίου για ανταλλαγή όλων των αιχμαλώτων πολέμου, κρατώντας στις φυλακές του Μπακού μέχρι σήμερα περίπου 200 αιχμαλώτους, αλλά προβαίνει και σε αποτρόπαιες πράξεις βαρβαρότητας και καλλιέργιεας μίσους, εγκαινιάζοντας το μουσείο λαφύρων και διασυρμού των αντιπάλων του, από τον πόλεμο αυτό.

Με καμάρι φωτογραφήθηκε ο πρόεδρος της χώρας Ιλχάμ Αλίγιεφ, ανάμεσα στα εκατοντάδες κράνη των νεκρών Αρμενίων στρατιωτών, τα οποία επιδεικνύει ως λάφυρα, δείχνοντας την απανθρωπιά ενός πολεμοχαρούς δικτάτορα. Πώς δεν στήθηκε να φωτογραφηθεί με τα κρανία των πεσόντων.

Σαν να μην έφτανε αυτό, προχώρησε σε μια ακόμη πιο άνανδρη πράξη. Παρήγγειλε κέρινα ομοιώματα Αρμενίων στρατιωτών, τα οποία αναπαριστούν τις τελευταίες τους στιγμές στη μάχη ή στο νοσοκομείο ως τραυματίες πολέμου και προσπάθησε να αποδώσει τρόμο στα πρόσωπά τους. Όλα αυτά σε μια επίδειξη απανθρωπιάς. Μια πράξη που αγγίζει τα όρια της κτηνωδίας, για την οποία ο ίδιος δεν αντιλαμβάνεται ως τέτοια και καμαρώνει για το «κατόρθωμά του», προκαλώντας την μήνη του πολιτισμένου κόσμου.

Φυσικά και δεν απευθύνεται η πράξη του αυτή σε πολιτισμένο κόσμο, αλλά σε απολίτιστο φονταμενταλιστικό κοινό, που διψά για αίμα, πόνο και θάνατο, προκειμένου να ξεπεράσει με το μίσος αυτό που του έχουν καλλιεργήσει, την κατάντια τη δική του, στην οποία έχει περιέλθει με ευθύνη του δικτάτορα ηγέτη του.

Σχεδόν όλες οι δυτικές χώρες είχαν κάτι να πουν γι’ αυτή την αποτρόπαια εικόνα του θλιβερού Αλίγιεφ, πλην της Ελλάδας. Ούτε καν τα 19 μέλη που απέμειναν από τα 24 που ήταν αρχικά, στην επιτροπή της Ελληνικής βουλής για την Ελληνοαζερική φιλία, δεν σκέφτηκαν όχι να παραιτηθούν, αλλά έστω να διαμαρτυρηθούν για τη συγκεκριμένη πράξη που κατατάσσει τον ηγέτη του Αζερμπαϊτζάν σε όνειδος για την ανθρωπότητα.

Ας θυμηθούμε για μια ακόμη φορά, ποια είναι αυτά τα 19 μέλη της περίφημης επιτροπής Ελληνοαζερικής φιλίας της βουλής που σιωπούν εκκωφαντικά, μπρος σε τέτοιες προκλήσεις. Πρέπει να τα θυμόμαστε συχνά πυκνά, τουλάχιστον μέχρι τις επόμενες εκλογές, για να τα τιμήσουμε αναλόγως.

Πρόεδρος

Αυλωνίτης Αλέξανδρος βουλευτής Κέρκυρας ΚΙΝΑΛ

Αντιπρόεδρος

Σκόνδρα Ασημίνα βουλευτής Καρδίτσας Ν.Δ

Γραμματέας

Κατρίνης Μιχαήλ βουλευτής Ηλείας Ν.Δ

Μέλη

Βλάχος Γιώργος βουλευτής Ανατολικής Αττικής Ν.Δ

Βούλτεψη Σοφία βουλευτής Β3 Νότιου τομέα Αθήνας Ν.Δ

Ζεμπίλης Αθανάσιος βουλευτής Εύβοιας Ν.Δ

Καββαδάς Αθανάσιος βουλευτής Λευκάδας Ν.Δ

Μπίζιου Στεργιανή (Στέλλα) βουλευτής Λάρισας Ν.Δ

Νικολακόπουλος Ανδρέας βουλευτής Ηλείας Ν.Δ.

Σταμενίτης Διονύσιος βουλευτής Πέλλης Ν.Δ

Στύλιος Γεώργιος βουλευτής Άρτας Ν.Δ

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν βουλευτής Ξάνθης ΣΥΡΙΖΑ

Κόκκαλης Βασίλης βουλευτής Λάρισας ΣΥΡΙΖΑ

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη) βουλευτής Φλώρινας ΣΥΡΙΖΑ

Αχμέτ Ιλχάν βουλευτής Ροδόπης ΚΙΝΑΛ

Μουλκιώτης Γεώργιος βουλευτής Βοιωτίας ΚΙΝΑΛ

Κωνσταντόπουλος Δημήτρης βουλευτής Αιτ/νίας ΚΙΝΑΛ

Μπαράν Μπουρχάν βουλευτής Ξάνθης ΚΙΝΑΛ

Λαμπρούλης Γεώργιος βουλευτής Λάρισας ΚΚΕ.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours