Συνελήφθη ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του φουσκωτού για την ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Σπέτσες και Πόρτο Χέλι και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ανδρών και τον σοβαρό τραυματισμό μίας γυναίκας.

Ο χειριστής του σκάφους μετά το συμβάν εξαφανίστηκε και το Λιμενικό ξεκίνησε να τον αναζητά στα πλαίσια του αυτοφώρου. Ωστόσο στις 10:00 πέρασε αυτοβούλως το κατώφλι του λιμεναρχείου συνοδευόμενος από δικηγόρο.

Στη συνέχεια οδηγήθηκε στο κέντρο υγείας Κρανιδίου, προκειμένου να υποβληθεί σε εξέταση αίματος- για το αν είχε καταναλώσει αλκοόλ- ενώ επέστρεψε στο λιμεναρχείο προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, υποστήριξε μέσω του δικηγόρου του ότι  τραυματίστηκε προσπαθώντας να βοηθήσει σε απεγκλωβισμό μετά τη σφοδρή σύγκρουση και για αυτό δεν εμφανίστηκε. Ακόμη, υποστήριξε ότι το αλιευτικό που εμβόλισε δεν είχε φώτα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ.

Στο μεταξύ σύμφωνα με το iefimerida.gr ο Γάλλος είναι κτηματομεσίτης, έχει κανονική άδεια πλοήγησης,η οποία έχει εκδοθεί από την αρμόδια αρχή της Βουλιαγμένης και το θηριώδες φουσκωτό ταχύπλοο ανήκει στον ίδιο. Το Λιμενικό εκτιμά ότι πιθανώς πανικοβλήθηκε μετά τη φονική σύγκρουση των σκαφών στο Πόρτο Χέλι και για αυτό εξαφανίστηκε.

Αρνητικό το αλκοτεστ που έγινε στους επιβαίνοντες του φουσκωτού
Οι Γάλλοι υπήκοοι (που επέβαιναν στο ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος υποβλήθηκαν σε μία πρώτη αλκομέτρηση με αρνητικά μέχρι στιγμής αποτελέσματα ενώ επρόκειτο να γίνει και επιπλέον εξέταση στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκαν για προληπτικούς λόγους.

Οι Γάλλοι υπήκοοι στο πλαίσιο της προανάκρισης, κρατούνται στo λιμεναρχείο στο Πόρτο Χέλι, ενώ με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας Ιωάννη Πλακιωτάκη, στο σημείο του συμβάντος έχουν μεταβεί ο Α’ Υπαρχηγός του λιμενικού αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Περιφερειακός Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Σπυρίδων Κοντομάρης, καθώς και ο Διευθυντής και δύο στελέχη της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), για την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα το ναυτικό δυστύχημα.

Πριν το δυστύχημα οι Γάλλοι τουρίστες ήταν στις Σπέτσες
Όπως αναφέρει το iefimerida.gr οι 10 Γάλλοι επιβάτες του φουσκωτού, πριν από το δυστύχημα βρίσκονταν σε εστιατόριο στις Σπέτσες.Οι αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το μαγαζί, προκειμένου να διαπιστωθεί αν είχαν καταναλώσει αλκοόλ.

Η τραγική ιστορία των θυμάτων
Τα θύματα της τραγωδίας είναι ηλικίας 60 και 70 ετών. Μάλιστα επρόκειτο για αδέρφια, ενώ η γυναίκα που νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ήταν δίδυμη αδερφή του 60χρονου. Τέλος όπως μετέδωσε ο Alpha εντοπίστηκε το ξύλινο σκάφος να έχει βυθιστεί στην περιοχή όπου συνέβη η τραγωδία.

Πηγή: Ethnos

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours