Οι τρεις νέοι σταθμοί μετά το Ελληνικό και τα σενάρια για να φτάσει το μετρό στο ΚΠΙΣΝ. Πού θα βρίσκεται ο σταθμός της Γλυφάδας.

Νέες πληροφορίες σχετικά με την πολυαναμενόμενη επέκταση του μετρό προς τη Γλυφάδα αλλά και την Καλλιθέα (στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος) έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με το iefimerida, η Αττικό Μετρό εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο επέκτασης της γραμμής 2 (Ανθούπολη – Ελληνικό) προς τη Γλυφάδα και για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει η εκπόνηση των απαραίτητων συγκοινωνιακών μελετών και μελετών βιωσιμότητας. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται προβλέπει την κατασκευή τριών νέων σταθμών οι οποίοι θα συνδέουν τη Γλυφάδα με το νότιο τερματικό σταθμό της γραμμής 2 στο Ελληνικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο από τους τρεις νέους σταθμούς θα κατασκευαστούν επί της λεωφόρου Βουλιαγμένης, ενώ το τέρμα της γραμμής θα βρίσκεται στην πλατεία Γλυφάδας (πλατεία Αγίου Κωνσταντίνου). Στελέχη της Αττικό Μετρό τονίζουν ότι τα τελευταία έτη η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί ένας επιπλέον σταθμός στην περιοχή της Άνω Γλυφάδας, καθώς έχουν υποβληθεί αρκετά αιτήματα για το έργο αυτό. Ωστόσο, η κατασκευή σταθμού στην περιοχή παρουσιάζει πολλές τεχνικές δυσκολίες δεδομένου ότι οι εκσκαφές για την κατασκευή των σηράγγων θα πρέπει να γίνουν κάτω από σπίτια και όχι κάτω από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Ένα ακόμα έργο υπό εξέταση είναι η επέκταση του μετρό έως την Καλλιθέα και συγκεκριμένα έως το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Για το έργο αυτό η Αττικό Μετρό επεξεργάζεται δύο σενάρια.

Τα πρώτο προβλέπει την επέκταση της γραμμής 1 των ΗΣΑΠ (ηλεκτρικός) από το σταθμό Πετράλωνα ή από το Θησείο, με χάραξη μέσα από την Καλλιθέα έως το Σταύρος Νιάρχος, είτε μέσω της λεωφόρου Αμφιθέας, είτε μέσω της λεωφόρου Θησέως.

Η εναλλακτική επιλογή προβλέπει την επέκταση της νέας Γραμμής 4 προς την Καλλιθέα από το σταθμό της Ακαδημίας, ο οποίος αναμένεται να κατασκευαστεί επί της αφετηρίας των λεωφορείων στην ομώνυμη οδό στο πλαίσιο της πρώτης φάσης της νέας γραμμής 4 (δείτε εδώ πού θα βρίσκονται οι σταθμοί της Γραμμής 4 του μετρό).

Πηγή: iefimerida.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours