Από την Πέμπτη 19/3 απαγορεύονται οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις στις οποίες μετέχουν 10 ή περισσότεροι όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την κυβέρνηση, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό.

Ποιοι πλέον θα μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι και για ποιους λόγους.

Οι συναθροίσεις με 10 ή περισσότερους πολίτες απαγορεύονται και όσοι το κάνουν απειλούνται με διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά άτομο, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών. Αυτό ανακοίνωσε επισήμως κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πανδημία από τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσες σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων. Υπογράμμισε επίσης ότι όσον αφορά στις επιχειρήσεις, οφείλουν να λειτουργούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

Μείνετε σπίτι – Ποιοι επιτρέπεται να κυκλοφορούν

Η πολιτεία απευθύνει αυστηρή σύσταση στους πολίτες και τους καλεί να παραμένουν στο σπίτι ώστε να αποφύγουν την έκθεση στη διασπορά του κορονοϊού αλλά και να προστατεύσουν τους ίδιους και την οικογένειά τους.

Η κυκλοφορία έξω από το σπίτι πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο, μόνο για τα απολύτως απαραίτητα και μόνο για συγκεκριμένους λόγους στο αναγκαίο μέτρο για την εξυπηρέτηση ζωτικών αναγκών των πολιτών.

Αποδεκτές εξαιρέσεις, όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, είναι η έξοδος από το σπίτι για:

μετάβαση στην εργασία

επίσκεψη στον γιατρό

μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών τροφίμων όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

μετάβαση στο ταχυδρομείο για την απολύτως αναγκαία αλληλογραφία

μετάβαση στην τράπεζα

μετάβαση σε πρατήριο καυσίμων

Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους, τονίζει ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours