ΜΟΥΣΙΚΗ

Eurovision 2021: Αυτό είναι το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα η Στεφανία Λυμπερακάκη

Spread the love

Με ένα χορευτικό τραγούδι που έχει τον τίτλο «Last dance» η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania) θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον 65o Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της  Eurovision 2021, που διεξάγεται από τις 18 έως τις 22 Μαΐου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, μετά την περσινή αναβολή του λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το «Last dance» είναι μια σύνθεση των Δημήτρη Κοντόπουλου, Arcade, Sharon Vaughn, ενώ creative director για την οπτικοποίηση του τραγουδιού θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Το «Last dance» είναι μια σύνθεση των Δημήτρη ΚοντόπουλουArcade, Sharon Vaughn, ενώ creative director για την οπτικοποίηση του τραγουδιού θα είναι ο Φωκάς Ευαγγελινός.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από κοινού από την επιτροπή που συγκροτήθηκε στην ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα της Στεφανίας στην οποία ανατέθηκε η επιμέλεια της συμμετοχής στην 65η Eurovision, ύστερα από ακρόαση πέντε τραγουδιών που προτάθηκαν από τους δημιουργούς. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Β΄ Ημιτελικό, που έχει προγραμματιστεί στις 20 Μαΐου 2021.

Ο συνθέτης, Δημήτρης Κοντόπουλος, μίλησε στην εκπομπή «ΦλΕΡΤ» και δήλωσε το εξής:

«Το κομμάτι που επελέγη, δεν είχε γραφτεί για τη Eurovision. Είχε γραφτεί η μελωδία και για έναν άλλο καλλιτέχνη στο εξωτερικό. Είχαμε γράψει τέσσερα τραγούδια και περιμέναμε να τα ακούσουμε με τη φωνή της Stefania. Όταν είχα στείλει το “Last Dance” στους Arcade, μου είπαν ότι θα έκανε για τη φωνή της Stefania. Όταν εκείνη ήρθε στην Ελλάδα, το ηχογράφησε και είπαμε όλοι ότι “αυτό είναι”».

Η σχετική απόφαση ελήφθη από κοινού από την επιτροπή που συγκροτήθηκε στην ΕΡΤ για την επιλογή του τραγουδιού, σε συνεργασία με την καλλιτεχνική ομάδα της Στεφανίας στην οποία ανατέθηκε η επιμέλεια της συμμετοχής στην 65η Eurovision, ύστερα από ακρόαση πέντε τραγουδιών που προτάθηκαν από τους δημιουργούς. Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα θα εμφανιστεί στον Β΄ Ημιτελικό, που έχει προγραμματιστεί στις 20 Μαΐου 2021.

 

Comment here

shares