Το ποστάρισμα της πρεσβείας της Νορβηγίας στην Ελλάδα για το black metal που έκανε εντύπωση (vid)

Η πρεσβεία της Νορβηγίας στην Ελλάδα παίρνει το βραβείο της πιο προχωρημένης μουσικά ανάρτηση της χρονιάς από επίσημο κρατικό φορέα. Στον επίσημο λογαριασμό στο facebook, η Πρεσβεία πρότεινε πέντε δίσκους ως αντιπροσωπευτικούς της metal σκηνής της χώρας.

Και αυτό γιατί αναγνωρίζει ότι το heavy metal και συγκεκριμένα το υποείδος black metal ως το κυριότερο εξαγώγιμο πολιτιστικό προϊόν της χώρας.

Επικεντρώνοντας την προσοχή της στο νορβηγικό black metal, η Πρεσβεία ανέφερε στην συνοδευτική ανακοίνωση, πως:

«Τις τελευταίες τρεις δεκαετίες η Νορβηγία έχει προσφέρει ένα αξιοσημείωτο μέγεθος ποιοτικής σκληρής μουσικής στον κόσμο.

Φυσικά, θεωρείται αυτονόητο πως το black metal παραμένει το πιο διάσημο μουσικό εξαγώγιμο προϊόν, για την ακρίβεια, γνωρίζουμε κόσμο που επιχείρησε να μάθει Νορβηγικά με σκοπό να κατανοήσει τους στίχους.

Παρακάτω, παρουσιάζουμε πέντε δίσκους που θεωρούμε πως συνεισέφεραν στην καθιέρωση της Νορβηγικής σκηνής στον metal χάρτη. Οπότε, δυναμώστε την ένταση και απολαύστε!».

Οι δίσκοι που συμπεριλαμβάνονται, επεκτείνονται σε τρείς δεκαετίες. Από τα χρυσά χρόνια του black metal στη Νορβηγία στις αρχές των 90s μέχρι τις πιο πρόσφατες δουλειές των Arcturus και των In The Woods.

H 5αδα που επέλεξε η πρεσβεία

Mayhem – De Mysteriis Dom Sathanas (1994)

Satyricon – Nemesis Divina (1996)

Ulver – Shadows Of The Sun (2007)

Arcturus – Arcturian (2015)

In The Woods – Pure (2016)

https://www.facebook.com/NorwegianEmbassyAthens/posts/10164004896120381

About Post Author

+ There are no comments

Add yours