«Ξέμπαρκοι καιροί. Ήχοι εξόριστοι»

…τραγουδώντας τον Καββαδία στους καιρούς της απόστασης

Κυριακή 26 Ιουλίου 2020
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Ώρα έναρξης 21:00

Το guitarte ensemble (Νίκος Χατζηελευθερίου, Χρήστος Φάκλαρης, Χριστίνα Πολυκρέτη και Άννα Σαρτζίδου), σε μια νέα, διαφορετική παρουσία, με τον ιδιαίτερο κιθαριστικό ήχο του, θα είναι το ορχηστρικό «πλοίο» στο ταξίδι με τα ποιήματα του Νίκου Καββαδία που έγιναν τραγούδια, την Κυριακή 26 Ιουλίου στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 «Νύχτες αλληλεγγύης».

Με αυτό το ηχητικό στίγμα, έγιναν οι επιλογές των τραγουδιών.

Μια σειρά τραγουδιών από τους “Ξέμπαρκους” (σε μεταγραφή για κιθαριστικό σύνολο από τον Περουλή Σακελλαρίδη), μια ανθολογία τραγουδιών από τον Γιάννη Σπανό, την Μαρίζα Κωχ και τον Θάνο Μικρούτσικο (σε προσαρμογή από τον Ν. Χατζηελευθερίου)

Ξέμπαρκοι καιροί. Ήχοι εξόριστοι»:Τραγουδώντας Καββαδία στους ...

Άννα Σαρτζίδου

Δημήτρης Βουτσάς

Τα τραγούδια ερμηνεύουν η Άννα Σαρτζίδου και ο Δημήτρης Βουτσάς.

Με αυτήν τη συναυλία το μουσικό σύνολο επανέρχεται στις εναλλακτικές του (μετά τα 4 Concerti grossi με μουσική Μπαροκ) σύνθετες παραγωγές.

Συναντιέται με δύο εξαιρετικούς μουσικούς, τον κοντραμπασίστα Όσβαλντ Αμιράλη και τον κιθαρίστα και μαέστρο Κώστα Ηλιάδη.

Ξέμπαρκοι καιροί. Ήχοι εξόριστοι»:Τραγουδώντας Καββαδία στους ...

Όσβαλντ Αμιράλη

Ξέμπαρκοι καιροί. Ήχοι εξόριστοι»:Τραγουδώντας Καββαδία στους ...

Κώστα Ηλιάδη

Ο Περουλής Σακελλαρίδης γράφει και επιμελείται τα κείμενα της παράστασης, σε μια νέα συνάντηση με τον Νίκο Χατζηελευθερίου.

Περουλής Σακελλαρίδης

Εικαστική και σκηνική επιμέλεια: Σοφία Χουλιαρά.

Ο Νίκος Χατζηελευθερίου μιλώντας για τη συναυλία «Ξέμπαρκοι καιροί. Ήχοι εξόριστοι», αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 “Νύχτες αλληλεγγύης”, προσαρμοσμένο στην τρέχουσα υγειονομική συνθήκη, προτάσσει ένα μικρό αριθμό συναυλιών και παραστάσεων, με υψηλές καλλιτεχνικες προδιαγραφές, ξεκάθαρο αισθητικό περιεχόμενο και σαφές κοινωνικό μήνυμα.

Στο πλαίσιο αυτό, η παρουσία του guitarte ensemble, σε συνεργασία με σημαντικούς καλλιτέχνες και με θέμα την τραγουδισμένη ποίηση του Νίκου Καββαδία, συνιστά μια πρόταση αισθητικής απόλαυσης, και παράλληλα μια πρόκληση για καλλιτέχνες και κοινό.

Μια πρόκληση ακριβώς στη σημερινή πρωτόγνωρη συνθήκη, είναι η ”απόσταση” και η ανάγκη υπέρβασής της.

Από αυτήν την αφετηρία εκπορεύτηκαν οι επιλογές.

Απόσταση-ταξίδι-θάλασσα-άνθρωπος-άνθρωποι-διαφορετικοί-καινούργιοι-άγνωστοι-λόγος-επικοινωνία-ποίηση-τραγούδι.

Ένα κεντρικό πρόσωπο.

Νίκος Καββαδίας.»

Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 «Νύχτες αλληλεγγύης»
Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Χαλάνδρι
Κυριακή 26 Ιουλίου 2020 | Ώρα έναρξης 21:00

Δελτία εισόδου θα προμηθεύονται οι θεατές από τον ιστότοπο Viva.gr

Ξέμπαρκοι καιροί. Ήχοι εξόριστοι»:Τραγουδώντας Καββαδία στους ...

*Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με Ταυτόχρονη Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, προβολή Ενδογλωσσικών Υπερτίτλων στα Ελληνικά με στοιχεία που συμβάλλουν παράλληλα στην κατανόηση των ηχητικών σημάτων από Κ/κωφούς/ές και βαρήκοους/ες, καθώς και Ακουστική Περιγραφή των εικαστικών στοιχείων στα Ελληνικά για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ φυσικά, οι σκύλοι οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τους χειριστές/τριές τους.

H προσβασιμότητα περιεχομένου φέρει την πιστοποίηση της «Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών».

Σημειώνεται ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours