Ο Bruce Springsteen γιορτάζει τα 72

του Νίκου Ευαγγελίου

Με αφορμή τα σημερινά – 72α παρακαλώ- γενέθλια του Bruce Springsteen, ενός από τους πιο εμβληματικούς συνθέτες της αμερικάνικης rock σκηνής (και ιδιαίτερα αυτού που άτυπα αποκαλείται “heartland rock”), ένα από τα πιο αγαπημένα κομμάτια τόσο του ίδιου του δημιουργού του όσο και του υπογράφοντος, το “Point blank”.

Το τραγούδι σε “μελαγχολικό” soft rock tempo, εμπεριέχετο στο μνημειώδες διπλό 5ο studio album του LP “The River” (1980) που γνώρισε μεγάλη αποδοχή τόσο από το κοινό όσο και από τους κριτικούς. Το κομμάτι είχε συνθέσει ο Springsteen αρκετά πριν την επίσημη κυκλοφορία του δίσκου, ενώ μέχρι τότε συμπεριλαμβανόταν σε διάφορες live performances του καλλιτέχνη. Εδώ παρμένο από ένα επετειακό box set με τίτλο “The Promise” που κυκλοφόρησε το 2010, μια συλλογή τραγουδιών που δεν είχαν κυκλοφορήσει στο παρελθόν και ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια των session ηχογραφήσεων του album “Darkness on the Edge of Town” το 1977–1978.

Ανατριχίλα !

Μπορεί το live να είναι από το 1978, το box set να κυκλοφόρησε το 2010, αλλά η επίσημη studio version του album είναι 17/10/1980, οπότε ελπίζω να εμπίπτει στους κανόνες της ομάδας.

https://youtu.be/6RLjA6aUPEI

About Post Author

+ There are no comments

Add yours