Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης, η οποία έχει καθιερωθεί να γιορτάζεται στις 30 Μαΐου κάθε χρόνου. Πρόκειται για μια χρόνια αυτοάνοση πάθηση που οφείλεται στην πρόκληση φλεγμονής και εκφύλισης στο Κεντρικό Νευρικό Σύστημα. Η μυελίνη, το λιπίδιο που περιβάλλει και προστατεύει τα νευρικά κύτταρα καταστρέφονται, οδηγώντας τον πάσχοντα βαθμιαία σε αναπηρία. Και πραγματικά, όσοι άνθρωποι έχουν μάθει να ζουν με σκλήρυνση κατά πλάκας και να την αντιμετωπίζουν αξίζουν τον σεβασμό μας, αλλά και τη συμπαράστασή μας.

Ανάμεσα στους πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας – οι οποίοι υπολογίζονται χονδρικά και χωρίς επίσημη έρευνα – στους 21,000 χιλιάδες βρίσκεται και η στιχουργός, συγγραφέας και ποιήτρια Ελεάνα Βράχαλη, η οποία παραχώρησε μία ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη στην Ελληνική Εταιρεία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Μία συνέντευξη – εξομολόγηση, που συγκίνησε πολλούς. Ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, ο οποίος όχι μόνο έχει συνεργαστεί μαζί της, αλλά οι δυο τους έχουν χτίσει μία δυνατή φιλία, που μετράει χρόνια. Η ίδια, μάλιστα, έκανε το ντεμπούτο της με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη, σε ηλικία μόλις 24 ετών, και έκτοτε μετρά σημαντικές καλλιτεχνικές συνεργασίες.

Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης συμπαραστάθηκε δημόσια στην Ελεάνα Βράχαλη

Για όλους τους παραπάνω λόγους, λοιπόν, ο τραγουδιστής αποφάσισε να συμπαρασταθεί δημόσια στη χρόνια φίλη και συνεργάτιδά του, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram και συνοδεύοντάς τη από λόγια αγάπης.

«Ελεάνα μου όμορφη και αγαπημένη. Πόσο με συγκίνησες με τα λόγια σου, αυθόρμητα και πηγαία για τη χρόνια σου δοκιμασία. Ξέρω πως δε σου ήταν καθόλου εύκολο. Αλλά όμως πόση δύναμη και πίστη έδωσες σε όλους όσοι περνούν το δικό τους δύσβατο μονοπάτι. Ο Θεός, η φύση, η μοίρα, πάντα κάτι μας παίρνει και πάντα κάτι μας δίνει. Κάτι μας στερεί, αλλά κάτι μας προσφέρει ανοιχτόχερα».Και εγώ “Αστέρι μου Φωτεινό” που σε ξέρω από όταν ήμασταν παιδιά, που μαζί ξεκινούσαμε και μαζί ανακαλύπταμε τον υπέροχο κόσμο της δημιουργίας, σε θυμάμαι πάντα αισιόδοξη και μαχήτρια. Σαν να ήθελες να ζωγραφίσεις το σύμπαν με χρώματα, σκέψεις και λόγια για να μετριάσεις και να σιγήσεις την τρικυμία μέσα σου. “Εγώ γυρνώ ανάποδα όλη τη Γη”. Άλμπουμ “7”. 2008. ΑΝΑΠΟΔΑ. Σε φιλώ…Μ.Χ», έγραψε στη λεζάντα της ανάρτησής του ο Μιχάλης Χατζηγιάννης, κάνοντας παράλληλη αναφορά σε ένα από τα τραγούδια που έχει γράψει η Ελεάνα Βράχαλη για τον ίδιο.

Η εξομολόγηση της Ελεάνας Βράχαλη

Η συνέντευξη της Ελεάνας Βράχαλη στην Ελληνική Εταιρεία για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας είναι αρκετά αποκαλυπτική και περιγραφική ως προς την καθημερινότητα ενός ανθρώπου που πάσχει από Πολλαπλή Σκλήρυνση. Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα της συνέντευξης, την οποία μπορείς να βρεις ολόκληρη εδώ.

Η αξία σε πράγματα που θεωρούνταν δεδομένα

Καλώς ή κακώς μία ασθένεια είναι ικανή να αλλάξει την κοσμοθεωρία σου. Τον τρόπο που ζυγίζεις τα πράγματα και ποια πράγματα. Άλλα χάνουν και άλλα αποκτούν αξία. Έτσι συνέβη και στην περίπτωση της Ελεάνας Βράχαλη.«Ξαφνικά άλλαξαν όλα. Τα πάντα απέκτησαν άλλο νόημα. Τα πιο απλά, έγιναν ιεροτελεστία. Το να κουμπώσω τα κουμπιά της πιτζάμας μου, το να κάνω μπάνιο, το να φάω. Είναι απίστευτο βίωμα η απώλεια ελέγχου του ίδιου σου του εαυτού. Του σώματός σου. Ήμουν αρκετά ψύχραιμη. Δεν ξέρω από πού αντλούσα αυτή την ψυχραιμία. Ήταν λίγο μεταφυσική. Σα να μην ήταν δική μου. Αλλά ήταν. Και την επιστράτευσα για να αντιμετωπίσω και τον μεγαλύτερο φόβο του ανθρώπου. Τον φόβο του θανάτου. Το δούλεψα πολύ με τον εαυτό μου μέχρι να αποδεχτώ όλο αυτό που συμβαίνει. Κάποια στιγμή αργότερα έκανα και 7 χρόνια ψυχοθεραπεία» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Οι αλλαγές στην καθημερινότητα

«Είναι λογικό, από τη στιγμή που αλλάζει η ζωή σου με ένα νέο δεδομένο, να αλλάζει κι η καθημερινότητα. Αναγκαστικά ο εαυτός σου οφείλει να έχει προτεραιότητα. Να τον προσέχεις και να τον φροντίζεις. Να προσπαθείς, για παράδειγμα, να μην αρρωσταίνεις γιατί ένα κοινό κρυολόγημα μπορεί να είναι μεγάλη ταλαιπωρία. Ακόμη και ο πονοκέφαλος που άρχισε να με επισκέπτεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, γίνεται εμπόδιο πολλές φορές γιατί με ακινητοποιεί. Πρέπει να ακυρώσω πράγματα, να παλέψω με την ψυχολογία μου, να φροντίσω τον ύπνο μου και γενικά εμένα», ανέφερε η Ελεάνα Βράχαλη αναφερόμενη στις αλλαγές της καθημερινότητάς της.

«Σαν να μεγαλώνεις ένα “ευαίσθητο” Παιδί, που διαρκώς πρέπει να έχεις στον νου σου. Δεν είναι εύκολο. Έμαθα να λέω πότε κουράζομαι, πώς νιώθω και να ζητάω. Δεν τα έκανα όλα αυτά, τα αυτονόητα, με αποτέλεσμα να καταπιέζομαι και να καθιστώ τον εαυτό μου επιρρεπή, φυσικά και σε ένα αυτοάνοσο. Μου έκλεψε την ανεμελιά της ηλικίας. Αλλά από την άλλη κέρδισα κι από πιο νωρίς τη διαμόρφωση μιας άλλης φιλοσοφίας που σε συνδέει θέλοντας και μη με το τώρα. Με τη δυσκολία, αλλά και την απόλαυση της πιο απλής στιγμής. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε το να σηκώσεις το πιρούνι και να καταφέρεις να το κατευθύνεις στο στόμα»  σημείωσε στη συνέχεια η Ελεάνα Βράχαλη, που έχασε την ανεμελιά των νεανικών χρόνων, αλλά κέρδισε κάτι σημαντικότερο.
Πηγή:ladylike.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours