Μέρος Δεύτερον:Η Αμερικάνικη ψηφιακή πλατφόρμα γνωστή σαν Netflix δίνει την πρέπουσα προσοχή στο τι σημαίνει Ντοκιμαντέρ !

Η Αμερικάνικη ψηφιακή πλατφόρμα γνωστή σαν Netflix δίνει την πρέπουσα προσοχή στο τι σημαίνει Ντοκιμαντέρ !

του Μάνου Διακάκη

Ξέροντας καλά  να παράγουν βιοματικές απόπειρες ( ως μορφή τέχνης ) για το έργο καλλιτεχνών που έδωσαν το δικό τους στίγμα στο κόσμο μας με βασικούς κανόνες όπως οργανωμένη δουλειά , ψάχνοντας γία στοιχεία που θα δώσουν στο κάθε μουσικό ντοκιμαντέρ την πραγματική του διάσταση  & ρίχνοντας  φως σε σημαντικές αλήθειες κατευθείαν από τα στόματα ανθρώπων που έφτιαξαν αυτό το μουσικό κόσμο ή απο  εσωτερικούς  κύκλους που έζησαν γύρω απο εκείνους !

Η Ομάδα αυτής της πλατφόρμας  ξέρουν πολύ καλά το τι σημαίνει καλό ντοκιμαντέρ μουσικής, ξέρουν να συνδυάζουν και να  χαρίζουν στούς συνδρομητές χαρισματικούς καλλιτεχνές με προσοχή στην λεπτομέρεια και με συνειδητή  άποψη ότι κανείς δεν είναι άγιος .

Σε αυτήν την συνοπτική λίστα στο https://myreview.gr/  παρέα με τον Στάθη Παπούλια , ο Μάνος Διακάκης  εξιστορεί και ψάχνει τα καλύτερα  ντοκιμαντέρ που μεταδίδονται  στο Netflix είτε ντοκιμαντέρ συναυλιών ή βιογραφίες καλλιτεχνών  (  &  όχι μόνο ) .

Σίγουρα θα ακολούθησουν  πολλές συνέχειες !!!

https://youtu.be/34r017yYNa0

Miles Davis – Birth Of The Cool !

Ενα σπουδαίο ντοκιμαντέρ για την ζωή του Miles Davis , ενας μαύρος σουπερμαν , ηγέτης δημιουργός και αυτοκαταστροφικός !

Μιλάς για μια καλλιτεχνική ιδιοφυία εναν πνευματικό γίγαντα ! Η μουσική του ήταν  ( & είναι  ) παραδεισένια .

Ο δυνατός του χαρακτήρας βρίσκεται στο ταξιδι του μέσα απο την μουσική !

Το «Chasing Trane: The John Coltrane documentary» είναι ένας φόρος τιμής στον σαξοφωνίστα που αμφισβήτησε και άλλαξε τους κανόνες της τζαζ μουσικής.

Μετά απο τρεισήμισι χρόνια έρευνας και γυρισμάτων ένα απο τα πιο ενδιαφέροντα μουσικά ντοκυμαντέρ μας δίνει την ιστορία του Dr Dre και του συνεργάτη του και μουσικού παραγωγού Jimmy Iovine .

Στις γκεστ εμφανίσεις βλέπουμε από τον Bono και τον Bruce Springsteen μέχρι τον Snoop Dogg και τον Trent Reznor ,  οι οποίοι προσφέρουν άγνωστες  ιστορίες για την  μουσική βιομηχανία στα 80s και 90s.

Το τετραμερές ντοκιμαντέρ εξετάζει τη συνεργασία μεταξύ Jimmy Iovine και Dr. Dre και των πρωταγωνιστικών ρόλων τους σε μια αλυσίδα μεταμορφωτικών εκδηλώσεων στη σύγχρονη κουλτούρα μέσω συνεντεύξεων με τους ίδιους τους άνδρες και άλλους που συμμετείχαν.

΄Επεται συνέχεια >>>>>>>>>>>>>>>> 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours