Η μεγάλη επιτυχία του περσινού Record Store Day (Ημέρα των Ανεξάρτητων Δισκάδικων) παρά τις καραντίνες που γιορτάστηκε σε τρεις δόσεις λόγω των συνθηκών, ανάγκασε τους διοργανωτές να προσθέσουν μια επιπλέον μέρα φέτος. Έτσι μετά το Σάββατο 12 Ιουνίου που έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Δεκέμβριο προστέθηκε και δεύτερη μέρα εορτασμού, το Σάββατο 17 Ιουλίου.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης βινυλίου επανεκτιμώντας τις συνθήκες και την δίψα για βινύλια πρόσθεσαν την ημερομηνία του Ιουλίου στην αρχική επεκτείνει τον εορτασμό του Record Store Day 2021 σε δύο ημέρες, ώστε να επιτρέψουν σε «μεγαλύτερο αριθμό καταστημάτων και δισκογραφικών εταιρειών να συμμετάσχουν σε όλο τον κόσμο», όπως ανέφεραν.

Υπενθυμίζεται ότι το Record Store Day είναι συνήθως μια μονοήμερη εκδήλωση που πραγματοποιείται τον Απρίλιο, όμως λόγω της παγκόσμιας πανδημία το περασμένο έτος πραγματοποιήθηκε σε τρεις ημερομηνίες τον Αύγουστο, τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, με μια ειδική επέκταση την Black Friday (Μαύρη Παρασκευή) δίνοντας την ευκαιρία στους λάτρεις του βινυλίου, που έχει την μερίδα του λέοντος στον εορτασμό, αλλά και στα άλλα φορμάτ (cd, κασέτες) να αποκτήσουν ειδικές εκδόσεις που κυκλοφορούν ως συνήθως αποκλειστικά τις ημέρες του RSD.
RSD1 2021
Αναγνωρίζοντας ότι η παγκόσμια κατάσταση εξακολουθεί να διαταράσσει τις αλυσίδες εφοδιασμού καταστημάτων ρεκόρ λόγω ρεκόρ ζητημάτων παραγωγής και διανομής και εγγυάται ευελιξία όταν πρόκειται για τέτοιες εκδηλώσεις, οι διοργανωτές αποφάσισαν ότι μια άλλη πολυήμερη γιορτή είναι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνει τόσο επιτυχημένο όσο το δυνατόν περισσότερα ανεξάρτητα καταστήματα δίσκων.

Τα δύο Σάββατα το ερχόμενο καλοκαίρι, τα ανεξάρτητα δισκοπωλεία σε όλο τον κόσμο – πάνω από 230 μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο – θα πουλήσουν ειδικές εκδόσεις και αποκλειστικές εκδόσεις βινυλίου, αλλά χωρίς αμφιβολία σε ορισμένες περιοχές μόνο μέσω διαδικτυακών μέσων. Αυτοί οι τίτλοι δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί, αλλά αυτό θα γίνει σύντομα.
RSD2 2021
Στη δεύτερη ημερομηνία – 17 Ιουλίου – το Record Store Day 2021 αναμένεται να προβάλλει με ασφάλεια μερικές ζωντανές εκδηλώσεις – τουλάχιστον στο Ηνωμένο Βασίλειο. Περιμένουμε λοιπόν περαιτέρω ειδήσεις για τα άλμπουμ και τα γεγονότα.

Γιάννης Αλεξίου

Πηγή:ogdoo.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours