Εξιστορεί και ψάχνει την ιστορία από σπουδαίες παραγωγές

Κανείς δεν ξέρει γιατί η μουσική που παίζουν και παράγουν γνωστοί και άγνωστοι παραγωγοί , νέοι σε ηλικία ή μεγάλοι στα χρόνια τους (και σε πείρα,δές David Russell Lee ή αλλιώς Joey Negro) έχουν τόση μεγάλη ουσιαστική επίδραση στα αισθήματα μας και σε πνευματικές ή ψυχικές ανατάσεις που τόσο χρειαζόμαστε …

του Μανώλη Διακάκη

Απαντήσεις έρχονται απο τις παρακάτω μουσικές παραγωγές, τεχνολογικές διασκευές, αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και μελέτης του προηγούμενου αιώνα & όχι μόνο  (  εαν δεν έχεις ζήσει τον 20 αιωνα δύσκολα θα καταλαβείς αυτόν τον μουσικό οργασμό ) .

Τέλος πάντων, εδώ παρέα με τον Στάθη Παπούλια,ο Μάνος Διακάκης εξιστορεί και ψάχνει την ιστορία από σπουδαιές παραγωγές,το feedack από αθόρυβες ομάδες! (σίγουρα θα ακολούθησουν  πολλές συνέχειες)  .

 

Οι Starpoint ήταν ένα group στην εποχή της δεκαετίας του 70 με μέλη από τέσσερα αδέλφια Ernesto Phillips, Orlando Phillips, George Phillips και Gregory Phillips και τον φίλο τους από τα τέλη της δεκαετίας του 60 Ky Adeyemo παρέα με μια σπουδαία φωνή την Renee Diggs ( & ερωμένη του Ernesto Phillips και οι δύο έχουν πλέον ταξιδέψει απο τον μάταιο αυτό κόσμο) .

Κυκλοφόρησαν δέκα άλμπουμ στη δεκαετία του ’80, παραγωγής Lionel Job ,η μεγαλύτερη επιτυχία τους (η μοναδική κορυφαία επιτυχία τους στο ποπ chart των ΗΠΑ) είναι το “Object Of My Desire” !

Εδώ ο Phazed Groove θα μας θύμισει με ένα απλό μιξάρισμα το close to you και την φωνή της Renee Diggs , αφήνοντας να ακουστεί με απόλυτο σεβασμό ο ήχος και τα vibes του 70 !

 

Οι Ubblahkan ειναι μια παρέα δυο αγοριών που παίζουν μουσικές και δίνουν παράλληλα ωραίες δουλειές , γλυκείες γεμάτες αίσθημα και όμορφες νότες !

Εδώ δίνουν τα ρέστα τους ότι έχουν και δεν έχουν και δίνουν στον  μουσικό κόσμο που αγαπάει τις καλές μουσικές ένα απίστευτο κομμάτι !!

Ομως δεν είναι τυχαίο Όταν δίπλα τους έχουν μια σπουδαία φωνή και παράλληλα ενα γλυκό κορίτσι απο το Δουβλίνο ( Roberta Howett  ) !

Ολα αυτα τα στοιχεία απο την εμπειρια  , σκληρή δουλειά , αγάπη σε αυτό που κάνεις , την ομορφία της & και την φωνή της τότε δεν περιμένεις τίποτα άλλο παρά το κομμάτι αυτό να σε οδηγεί κάπου αλλού & όχι εδώ !!

(  The title says it all! A tribute to a time and a place that is such a driving force for music that we all love! And it comes courtesy of so much great talent –  Ubblahkan RobertaHowett Art Of Tones ???????????? PHILLY FOREVER – release of the day on Traxsource and out now on Nervous Records!  )

https://youtu.be/IuwDWKALS98

 

Το “What You Not Do Do for Love” είναι ένα τραγούδι του Αμερικανού τραγουδιστή-τραγουδοποιού Bobby Caldwell. Κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 1978 ως το πρώτο single από το επώνυμο ντεμπούτο άλμπουμ του. Γράφτηκε από τους Caldwell και Alfons Kettner & παραγωγή  από την Ann Holloway.

Το τραγούδι θα γίνει το πιο επιτυχημένο single του Caldwell και επίσης το τραγούδι υπογραφής του, φτάνοντας στον αριθμό 9 στο Billboard Hot 100, στον αριθμό 6 στο Hot Selling Soul Singles charts και στον αριθμό 10 στο Easy Listening  chart .

Eδώ οι Dave Leatherman & Bruce Nolan με όλη την εμπειρία των 90s και φυσικά άμεσα επηρεασμένοι απο τον ήχο του 70  με ότι συνεπάγεται αυτό διασκεύαζουν με μοναδικό , ονειρικό και δυναμικό τρόπο το “What You Not Do Do for Love” !

 

O Κάθε παραγωγός  θα μπορούσε να αγαπάει κάποιο τραγούδι , το πολύ μερικά , παραπέρα αρχίζει να πρόκειτο για εμπορεύματα , δεν είναι αυθεντικοί !

Το αγαπημένο τραγούδι είναι σαν το φίλο,το ακούς, το ξανακούς,το μαθαίνεις, το γνωρίζεις και το μιξάρεις όχι επιδερμικά αλλά με τον δέοντα σεβασμό στον δημιουργό και στίς εποχές που ακούστηκε _ προσοχή στις εποχές που ακούστηκε και σε γενιές που κάποιες έχουν φύγει απο τον μάταιο αυτό κόσμο …

΄Ολα αυτά τα είχαν στο νου τους  (dj fudge, γάλλος) & Chinua Hawk (ερμηνευτής)  και έδωσαν αυτοι οι τυποι μια γλυκεία διασκευή στο Το Love X Love ”  (τραγούδι που γράφτηκε από τον  Rod Temperton και ηχογραφήθηκε από τον George Benson) με απίστευτη αφοσίωση και ουσιαστική αγάπη  (  &  τεράστια αποδοχή ) !!

Καλή ακρόαση !!!

Επεται συνέχεια >>>>>>>>>>>>>>>> 

 

 

 

 

 

 

 

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours