Βραδιές Τέχνης «Jaimeo Brown: Transcendence»

Βραδιές Τέχνης στο ΑΠΘ: Jaimeo Brown Τrio Live
Σάββατο 01 Ιουνίου 2019
Πολυχώρος WE

Οι πόρτες ανοίγουν στις 20:30 | Είσοδος ελεύθερη
Fb event: Jaimeo Brown Transcendence

Μετά την πολύ επιτυχημένη συνεργασία τους στην εκδήλωση «Ο Jeffrey Eugenides στη Θεσσαλονίκη», τον Σεπτέμβριο του 2018, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και το Γενικό Προξενείο των ΗΠΑ φέρνουν στη Θεσσαλονίκη νεοϋορκέζικο αέρα, με το μουσικό τζαζ σχήμα Jaimeo Brown Τrio και την παράσταση «JaimeoBrown: Transcendence», το Σάββατο 1 Ιουνίου 2019, στις 21.00, στον Πολυχώρο WE (3ης Σεπτεμβρίου 3 – οι πόρτες ανοίγουν στις 8:30).

Το Jaimeo Brown Τrio, που δημιουργήθηκε πριν από μερικά χρόνια στη Νέα Υόρκη, αποτελείται από τον Jaimeo Brown (ντραμς, κρουστά, ηλεκτρονικά), τον ChrisSholar (κιθάρα, ηλεκτρονικά) και τον JaleelShaw (σαξόφωνο).

Η μουσική του συνθέτη, ντράμερ και ακτιβιστήJaimeo Brownέχει τις ρίζες της σε εποχές καταπίεσης της αφροαμερικανικής ιστορίας,αλλά αντανακλά το σήμερα. Έμπνευσή του υπήρξαν οι DJ Premier, Dr. Dre, J. Dilla, αλλά και οι πρωτεργάτες της τζαζMiles Davis, John Coltrane, ArtBlakey, μαζί με ηχογραφήσεις της αφροαμερικανικής κοινότητας του ΤζιςΜπεντ στην Αλαμπάμα. Σε αυτούς τους ήχους έχει βρει ένα πνευματικό καταφύγιο όπου δημιουργεί τις δικές του μουσικές.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του Athens TechnopolisJazz Festival, της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ)  ΑΠΘ και του Συλλόγου Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων Βορείου Ελλάδος.

Μία ημέρα νωρίτερα, την Παρασκευή 31 Μαΐου 2019,στις 20.00, ο Jaimeo Brown θα πραγματοποιήσει masterclass, με ελεύθερη είσοδο στη μουσική σχολή AMS (AboutMusicStudios&Lessons–www.amstudios.gr  Απαιτείται δήλωση συμμετοχής στον τηλεφωνικό αριθμό 6977254760 (Στέλιος Τσομπανίδης, AMSTUDIOS).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα του Jaimeo Brown
Ο Νεοϋορκέζος Jaimeo Brown μεγάλωσε σε βίαιο περιβάλλον και ανακάλυψε την πολυπολιτισμικότητα στο χιπ-χοπ της Δυτικής Ακτής, μια σκηνή ανοιχτή στις μειονότητες. Ξεκίνησε την καριέρα του στα ντραμς σε ηλικία 16 ετών, μαζί με τον πατέρα του, μπασίσταDartanyan Brown, την πιανίστρια μητέρα του, MarciaMiget, καθώς και τον δάσκαλό του στα ντραμς,SlyRandolph. Τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει δουλέψει -μεταξύ άλλων- με τουςStevieWonder, Carlos Santana, Q-Tip, CarlCraig, BobbyHutcherson, GregOsby, JoeLocke, David Murray, καθώς επίσης και με πολλούς ακόμηαπό τη μουσική σκηνή της Νέας Υόρκης. Εκτός από τις μουσικές παραστάσεις, ο Jaimeo έχει γράψει μουσική για το ντοκιμαντέρ «TwentyFeetfromStardom», που κέρδισε τα Βραβεία Όσκαρ και Γκράμι, και την παραγωγή της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης των ΗΠΑ(PublicBroadcastingService) «King of the BingoGame».Ο Jaimeo Brown είναι επικεφαλής του Κέντρου TranscendingArts και προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο διδάσκοντας παιδιά στη Νέα Υόρκη και το Νιου Τζέρσεϊ.Πέρα από τις πολυποίκιλες μουσικές του συνεργασίες, ο JaimeoBrown δίνει συχνά διαλέξεις σε πανεπιστημιακά ιδρύματα αναλύοντας την κοινωνική σημασία της τέχνης.

Επικοινωνία με Δημοσιογράφους: Ιωάννα Κουτσουνάνου, Αμερικανικό Προξενείο, τηλ. 6943478583

About Post Author

+ There are no comments

Add yours