Αναβάλλεται για το καλοκαίρι η Record Store Day

Η Record Store Day έχει αναβάλει τον εορτασμό της 18ης Απριλίου, ημέρας της καθιερωμένης ετήσιας διεθνούς εκδήλωσης, μέχρι το καλοκαίρι, λόγω του κορονοϊού.

Ωστόσο θα τοποθετηθούν στα ράφια των δισκοπωλείων μεγάλης εμβέλειας η 13η δόση της RSD η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουνίου 2020.

Παρά την απόφαση αυτή, διάφορα ανεξάρτητα καταστήματα έχουν ανακοινώσει μέσω των κοινωνικών δικτύων ότι σχεδιάζουν να φιλοξενήσουν live παραστάσεις και ειδικές εκδηλώσεις τον Απρίλιο.

Την ίδια στιγμή που οι κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο περιορίζουν όλο και περισσότερο τις δημόσιες συγκεντρώσεις, οι διοργανωτές της RSD στέλνουν τα δικά τους μηνύματα:

«Η απόφαση αυτή έρχεται σε μια εποχή ασυνήθιστης αβεβαιότητας στην οποία η υγεία και η ασφάλεια του ευρύτερου κοινού έχουν προτεραιότητα. Αυτό δεν ήταν απολύτως εύκολη απόφαση, καθώς εκατοντάδες ανεξάρτητα καταστήματα και ετικέτες δισκογραφικών εταιριών εργάστηκαν σκληρά για τους φετινούς εορτασμούς.

Δεδομένων των προκλήσεων που αντιμετωπίζει σήμερα η ανεξάρτητη δισκογραφική κοινότητα, παροτρύνουμε τους οπαδούς της μουσικής να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το τοπικό κατάστημα τους με οποιονδήποτε τρόπο σε μια πολύ δύσκολη εποχή».                                                                                                                                                                                                                                 
record store day postponed coronavirus
Ανάμεσα στις αναμενόμενες κυκλοφορίες της RSD είναι το νέο άλμπουμ του J Hus «Big Conspiracy», η επετειακή έκδοση για τα 30 χρόνια των Primal Scream, το Soul Jazz x Studio One box set καθώς και το νέο single των TLC.

Οι jazz κυκλοφορίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν την επανέκδοση του live του Sun Ra «Egypt ‘71» σ’ ένα 5πλό box set, το live του Thelonious Monk στο Παρίσι το 1963 που θα κυκλοφορήσει για πρώτη φορά σε βινύλιο και το Double Image του Miles Davis με τις session ηχογραφήσεις του περίφημου άλμπουμ του Bitches Brew.

Δείτε την αναλυτική λίστα των άλμπουμ που θα κυκλοφορήσουν ειδικά για την Record Store Day στις 20 Ιουνίου 2020 στο recordstoreday.com.

Πηγή:ogdoo.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours