Ξέροντας καλά  να παράγουν βιωματικές απόπειρες  ( ως μορφή τέχνης ) για το έργο καλλιτεχνών που έδωσαν το δικό τους στίγμα στο κόσμο μας με βασικούς κανόνες όπως οργανωμένη δουλειά , ψάχνοντας γία στοιχεία που θα δώσουν στο κάθε μουσικό ντοκιμαντέρ την πραγματική του διάσταση  & ρίχνοντας  φως σε σημαντικές αλήθειες κατευθείαν από τα στόματα ανθρώπων που έφτιαξαν αυτό το μουσικό κόσμο ή απο  εσωτερικούς  κύκλους που έζησαν γύρω απο εκείνους !

του Μάνου Διακάκη

Η Ομάδα αυτής της πλατφόρμας  ξέρουν πολύ καλά το τι σημαίνει καλό ντοκιμαντέρ μουσικής  , ξέρουν να συνδυάζουν και να  χαρίζουν στούς συνδρομητές χαρισματικούς καλλιτεχνές με προσοχή στην λεπτομέρεια και με συνειδητή  άποψη ότι κανείς δεν είναι άγιος .

Σε αυτήν την συνοπτική λίστα στο https://myreview.gr/  παρέα με τον Στάθη Παπούλια , ο Μάνος Διακάκης  εξιστορεί και ψάχνει τα καλύτερα  ντοκιμαντέρ που μεταδίδονται  στο Netflix είτε ντοκιμαντέρ συναυλιών ή βιογραφίες καλλιτεχνών  (&  όχι μόνο) .

Στα σίγουρα θα ακολούθησουν  πολλές συνέχειες !!!

 

Αυτό που είναι πιο ενδιαφέρον είναι ο τρόπος με τον οποίο οι ιστορικοί και οι ακαδημαϊκοί εδώ μπορούν να φωτίσουν μερικούς από τους στοιχειωμένους στίχους του Τζόνσον στο πλαίσιο της σύγχρονης πίστης στο hoodoo και τον τρόμο του lynching.

Re Mastered: Το Devil at the Crossroads είναι μια αναλυτική επανεξέταση της σύντομης καριέρας του Robert Johnson ¬ & παρουσιάζει ένα συναρπαστικό χρονικό για το ποιος ήταν ο Τζόνσον και γιατί πρέπει ακόμα να νοιαζόμαστε.

 

Ηταν υπέροχοι τη δεκαετία του ’70 με τον Terry Kath …

Στη συνέχεια, στη δεκαετία του ’80, ο Peter Cetera ήρθε στο προσκήνιο και άρχισαν να γράφουν μπαλάντες, έγιναν πιο pop !

Έτσι, εάν κάποιος σας πει ότι τους αρέσει οι Chicago (the band) , θα πρέπει να τους ρωτήσετε αν τους αρέσει ο Terry Kath ή ο Peter Cetera ?! 

Πάντως το σύντομο πέρασμα του Terry Kath  έπαιξε μεγάλο ρόλο στην ιστορια της μουσικής  (  δεκαετία  του 70 )  πριν ταξιδέψει για πάντα από την επίγεια καθημερινοτητά μας !

 

Η ζωή και το ταλέντο του θρυλικού τραγουδιστή Frank Sinatra αποτυπώνονται σε αυτήν τη σειρά ντοκιμαντέρ με αγαπημένες αναμνήσεις από φίλους, οικογένεια και συναδέλφους.

Φωτογραφίες και πλάνα τραβούν τον Φρανκ Σινάτρα τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής, μαζί με συνεντεύξεις με συνεργάτες και τον ίδιο .

Η ταινία είναι κρίσιμη, απεικονίζοντας τον Sinatra ως  μπάσταρδο, καθώς απομακρύνει ψυχικά την τρίτη σύζυγό του Mia Farrow από την ύπαρξή του _  ωστόσο, όπως φαίνεται σαφώς,  ήταν  γενναιόδωρος  ( 100 % στο άπειρο !  )  και, το πιο σημαντικό, αφοσιώθηκε ενεργά στα δικαιώματα των Πολιτικών Δικαιωμάτων πολύ πριν γίνει αυτή η ψυχική  ακολουθία και φιλοσοφίας ζωής   μοντέρνα & θορυβώδης χωρίς νόημα μέχρι σήμερα ….

΄Επεται συνέχεια ……

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours