Το 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο, «MuSifanto 2019»

Το 6ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής στη Σίφνο, «MuSifanto 2019» ξεκίνησε το Σάββατο 29 Ιουλίου 2019. Μουσικοί και μουσικόφιλοι, συναντήθηκαν στην Σίφνο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μαριάνθη Σίμου στον Αρτεμώνα, για την πρώτη συναυλία του καλοκαιριού.

Η πρόεδρος του Συνδέσμου «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας» κ. Μαρία Κωνσταντινίδη, καλωσόρισε το κοινό και κήρυξε την έναρξη του Φεστιβάλ.

H Πρόεδρος και “ψυχή” του Φεστιβάλ, κ. Μαρία Κωνσταντινίδη

Το MuSifanto ξεκίνησε με έναν μουσικό και δημιουργικό διάλογο ανάμεσα στην Κατερίνα Φωτεινάκη και τον Στάμο Σέμση με τίτλο «Τα τζιτζίκια και άλλες ιστορίες της υπομονής». Εκτός προγράμματος το σιφνέικο τραγούδι «Άσπρο μου τριανταφυλλάκι», σε μια ξεχωριστή ερμηνεία με τη σύμπραξη του Φάνη Ζαχόπουλου.  Το κοινό χειροκρότησε θερμά και στο τέλος αποχώρησε  γοητευμένο από τη συναυλία των δύο εξαιρετικών μουσικών.

Κατερίνα Φωτεινάκη και Στάμος Σέμσης

Τις επόμενες ημέρες του Φεστιβάλ, το κοινό μπορεί να απολαύσει με ελεύθερη είσοδο, καθημερινές συναυλίες με έμφαση στην κλασική μουσική, αλλά και να συμμετέχει στον Μουσικό περίπατο στα γραφικά σοκάκια του νησιού. Το Φεστιβάλ διοργανώνει ο Σύνδεσμος «Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Το Φεστιβάλ τελεί Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου.

 

Πληροφορίες: Οι Φίλοι του Ελληνικού Νησιού και της Θάλασσας Αλεξανδρουπόλεως 23, 11527 Αθήνα
Τηλ.: 210 3252012, web: www.filoitounisiou.gr
E-mail: filoi@filoitounisiou.gr
Σελίδα Facebook: www.facebook.com/filoitounisiou

Υπεύθυνη για την Επκοινωνία του Φεστιβάλ: Μαρίκα Αρβανιτοπούλου

About Post Author

+ There are no comments

Add yours