Ο Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζει την Παρασκευή 24 Μαΐου μια Συναυλία Μουσικής Δωματίου για Κοντραμπάσο (Γιώργος Κοκκινάρης) και πιάνο (Παπαθύμνιος Κωνσταντίνος)

Το ντουέτο δημιουργήθηκε με στόχο συστηματικές συναυλίες, ώστε να αναδείξουν το ρεπερτόριο μουσικής δωματίου για αυτά τα όργανα, αλλά και μεταγραφές από έργα για άλλα όργανα ορχήστρας και τραγούδια. Το κοντραμπάσο ξεφεύγει από το παραδοσιακό του ρόλο της συνοδείας και σαν σολιστικό όργανο, ερμηνεύει έργα μεγάλων συνθετών αλλά και λιγότερο γνωστών με ανάλογη αισθητική βαρύτητα. Το ντουέτο πειραματίζεται με την διαμόρφωση μίας νέας οπτικής της κλασικής μουσικής, επιλέγοντας εναλλακτικούς χώρους και προσέγγιση ερμηνείας, προσπαθώντας να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις καλλιτεχνών και κοινού..

O Γιώργος Κοκκινάρης σπουδάζει και μελετά το ρεπερτόριο κοντραμπάσου από την κλασσική μουσική μέχρι την σύγχρονη μουσική για σύνολα δωματίου, σόλο αλλά και ορχήστρα. Σκοπός η βαθιά μελέτη της μουσικής μέσω του βαθύχορδου. Παράλληλα είναι performer και αυτοσχεδιαστής εξερευνώντας τις ηχητικές δυνατότητες του κοντραμπάσου σε όλο του το εύρος. Συνεργάζεται με καλλιτέχνες της free jazz/imrpov σκηνής. Τακτικά δίνει παραστάσεις με ηθοποιούς, χορευτές και ποιητές εξερευνώντας μέσω του πειραματισμού, την συνύπαρξη μουσικής με άλλες μορφές τέχνης.

Ο Παπαθύμνιος Κωνσταντίνος σπούδασε πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Έχει δώσει συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει συνεργαστεί με τις ορχήστρες Academica Αθηνών και τη μαθητική ορχήστρα του ωδείου Αθηνών. Από το 2019 συνεργάζεται με τα κοινωνικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως συνοδός χορωδίας. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια και διαγωνισμούς πιάνου όπου και διακρίθηκε. Παράλληλα ασχολείται και με άλλα είδη μουσικής και παίζει ηλεκτρικό μπάσο και ποντιακή λύρα, αριθμώντας μεγάλο αριθμό συνεργασιών και συναυλιών. Στη μουσική του προσπαθεί να διερευνήσει τη σχέση των διαφορετικών μουσικών ειδών και παραδόσεων και να την αναδείξει.

  • ώρα έναρξης: 20.30
  • εισιτήρια: 8€ | μειωμένο: 5
  • επικοινωνία/κρατήσεις: 210/86.13.739

Πολυχώρος Πολιτισμού Διέλευσις

Λέσβου 15 & Πόρου, Κυψέλη

τηλ: 210-8613739

dieleusis@gmail.com

www.dieleusis.gr

fb: Πολυχώρος «διέλευσις» κοινότητα

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours