Allah-Las
Αθήνα – Πέμπτη 24 Οκτωβρίου – Fuzz Club
Θεσσαλονίκη – Παρασκευή 25 Οκτωβρίου – Principal Club Theater
Opening act: Tim Hill
Τρία χρόνια πέρασαν από την τελευταία εμφάνιση των αγαπημένων του ελληνικού κοινού, Allah-Las και επιτέλους έρχονται στη χώρα μας, κυνηγώντας το επόμενο κύμα…
Η συναυλιακή επιστροφή των Allah-Las στην Ελλάδα μόνο τυχαία δεν είναι…
Στις 11 Οκτωβρίου, λοιπόν, κυκλοφορεί το νέο τους άλμπουμLAHS. Ο τίτλος δεν είναι τίποτα άλλο από μία παραφθορά του ονόματος τους.
Και είθισται κάθε φορά που βγάζουν καινούργιο δίσκο, να έρχονται και στη χώρα μας να τον παρουσιάσουν.
Η σχέση αγάπης με το ελληνικό κοινό δημιουργήθηκε με το τραγούδι – σταθμό στην καριέρα τους, Tell Me (What’s On Your Mind), από το πρώτο τους ομότιτλο άλμπουμ και συνεχίστηκε με το δεύτερο album τους, Worship The Sun αλλά και με τις live εμφανίσεις.
ΕΔΩ μπορείτε να δείτε το «χειροποίητο» video που ετοίμασαν με πολύ αγάπη για τις συναυλίες τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Τα πλάνα τα τράβηξαν με μία μικρή 8mm ερασιτεχνική κάμερα την πρώτη φορά που ήρθαν στη χώρα μας https://www.facebook.com/doledrums/videos/2593127250915145/

Opening act θα είναι o Tim Hill, γνωστός και ως ο γόης πίσω από τα keyboards των Allah Las. Ο Tim ξέρει επίσης πώς να χειρίζεται πολύ καλά και την ακουστική κιθάρα αλλά και ένα 4-track recorder – απόδειξη και το Paris-Texas https://www.youtube.com/watch?v=GexBAyF-DnQ  που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβρη του ’18 (στην πίσω πλευρά είχε μία διασκευή του Steady Rain του Warren Zevon). Παρότι φουλ επηρεασμένος από την αμερικάνικη folk, τον Bob Dylan και τους The Band, ο Tim κατορθώνει ο ήχος του να ακούγεται τόσο φρέσκος όσο και από άλλη εποχή ταυτόχρονα. Έχει παίξει επίσης και με τον Nick Waterhouse και τον Curtis Harding. Στο τέλος του 2019 ο Tim Hill, θα κυκλοφορήσει τον 1ο προσωπικό του δίσκο.

Οι Allah las από το τέταρτο άλμπουμ τους, έχουν ήδη κυκλοφορήσει 3 τραγούδια. Παρακάτω δείτε τα βίντεο που έχουν ετοιμάσει για καθένα από αυτά.
In The Air (Official Video)
https://www.youtube.com/watch?v=Meuo7BpUOL0
σκηνοθετημένο από τον Sam Kristofski
Polar Onion (Official Video)
https://www.youtube.com/watch?v=R9r3sJcxWtQ
τα κινούμενα σχέδια του video σκηνοθέτησαν ο κιθαρίστας του γκρουπ Miles Michaud και ο σχεδιαστής Bailey Elder.

Prazer Em Te Conhecer (Official Video) Nice to meet you
https://www.youtube.com/watch?v=C_4YOsfTq0k&feature=youtu.be
Τραγουδά στα πορτογαλικά ο ντράμερ Matt Correia, ο οποίος επιμελήθηκε και το video.
Όσοι είχαν την τύχη να ακούσουν το τελευταίο άλμπουμ λένε πως είναι το πιο σφιχτοδεμένο και ώριμο της καριέρας τους. Ατενίζουν τον ορίζοντα, εξερευνούν νέους τόπους και προορισμούς, ταιριάζουν τις μελωδίες που αγαπούν με τις διαθέσεις της στιγμής, κουβαλώντας μαζί τους πάντα το ξένοιαστο και ανέμελο πνεύμα της αγαπημένης τους Καλιφόρνιας.
Η μουσική των Allah –las και σε αυτό το άλμπουμ σερφάρει – όπως και οι ίδιοι – μεταξύ West Coast garage rock ήχων, latin κρουστών, ηλεκτρικών folk καταβολών και vintage pop αισθητικής. Με πλούσιους ψυχεδελικούς χρωματισμούς και διαχρονικό ήχο που παραπέμπει στην εποχή των beatniks, των surfers και της νομαδικής ζωής.
Απομεινάρια μία άλλης Sunset Trip ακτής, με χρυσό μαύρισμα και κοσμικές εμφανίσεις στις παραλίες της Νότιας Καλιφόρνια, κατάφεραν να απομακρυνθούν από το νοσταλγικό κιτς και να προσθέσουν στο ψυχεδελικό μωσαϊκό τους στοιχεία από Byrds, Love και Kinks. Οι αναβιωτές του garage rock ενσωματώνουν στον ήχο τους με τόσο αβίαστο τρόπο όλες τις επιρροές που έχουν δεχτεί, από την αγαπημένη pop του British Invasion, την «αλαζονεία» του ακατέργαστου punk αλλά και την «φεύγα» διάθεση της Δυτικής Ακτής, καταφέρνοντας να μας μεταφέρουν σε άλλα μέρη και σε άλλη εποχή.
Ακόμα και η ιστορία τους είναι σαν βγαλμένη από την ταινία High Fidelity, με τα τρία από τα τέσσερα μέλη του γκρουπ να γνωρίζονται στο θρυλικό δισκάδικο Amoeba στην Sunset Boulevard, γεγονός που όχι μόνο τους διαμόρφωσε ως μπάντα, αλλά τους έσπρωξε και στα υπόγεια της γειτονιάς για να γρατζουνήσουν τα πρώτα τους ακόρντα.
Στα δύο πρώτα τους σινγκλάκια (“Catamaran” / “Long Journey”) που βγήκαν το 2011, παραγωγή έκανε ο φίλος και συμμαθητής τους, Nick Waterhouse. Μαζί συνέχισαν και το 2012 βγάζοντας ένα ακόμη δισκάκι, που στη μία του πλευρά είχε το “Tell Me What’s on Your Mind” – τραγούδι που τελικά τους καθιέρωσε – και στην άλλη πλευρά του φλιπ το, “Sacred Sands“.
Το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο το όνομα τους, κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου, με παραγωγό πάντα τον Waterhouse και περιείχε όλα τα κομμάτια που είχαν κυκλοφορήσει προηγουμένως, καθώς και εννιά καινούργια. Έκαναν περιοδεία και μετά, πάντα με τη χαλαρή διάθεση που τους χαρακτηρίζει, ξαναμπήκαν στο στούντιο για να γράψουν το δεύτερο άλμπουμ τους. Το Worship the Sun που κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2014.
Για το τρίτο τους άλμπουμ αποφάσισαν να δουλέψουν στο θρυλικά στούντιο Valentine Recording Studios – εκεί παλιά έγραφαν οι Beach Boys και ο Stan Kenton – και που μόλις είχαν ανακαινιστεί. Το Calico Review κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του 2016. Την επόμενη χρονιά οι Allah-Las κυκλοφόρησαν το πρώτο από μία σειρά EP με διασκευές, το Covers, Vol. 1 – φόρο τιμής στους καλλιτέχνες που έχουν επηρεάσει την μπάντα. Τέσσερα τραγούδια περιλαμβάνονται στο EP: το Fish On The Sand του George Harrison, το Hard On Love των Television από τη μία πλευρά και το J.O. Eleven των Further και το The Earth Won’t Hold Me της Kathy Heideman από την άλλη.
Στις 24 Οκτωβρίου στο Fuzz Club στην Αθήνα και στις 25 Οκτωβρίου στο Principal Club στη Θεσσαλονίκη οι Allah las με πλουμιστά πουκάμισα και σανίδες του surf να ξεπηδούν από τη σκηνή, θα μας χαρίσουν δύο «feel good» ευδαιμονικές βραδιές, με vintage pop αισθητική, πολλά νέα τραγούδια αλλά και όλα τα παλιά αγαπημένα.
Kαλιφορνέζικα vibes, μπόλικο coolness, αυτό το περίφημο riff της Δυτικής Ακτής να μας δροσίζει και όπως πάντα πολύ ψυχεδέλεια να μας ταξιδεύει, καθώς θα αποχαιρετούμε το φθινόπωρο…
Mείνετε συντονισμένοι στο facebook event:
Band members
Pedrum Siadatian – vocals | lead guitar
Miles Michaud – vocals| rhythm guitar
Matthew Coreia – vocals | drums
Spencer Dunham – vocals |bass
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τιμές εισιτηρίων
Τα early bird (20 ευρώ) έχουν εξαντληθεί
H τιμή ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ έχει διαμορφωθεί στα 24 ευρώ
Στο ΤΑΜΕΙΟ η τιμή θα είναι 26 ευρώ
Σημεία Προπώλησης

Δίκτυο viva
Onlinewww.viva.gr
Τηλεφωνικά: στο 11876
Φυσικά σημεία: Στα καταστήματα Reload, Seven Spots, Καταστήματα Wind, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, στον πολυχώρο Yoleni’s (Σόλωνος 9) και στο Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στο χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης)
Fuzz Live Music Club
Πατριάρχου Ιωακείμ 1
177 78 Ταύρος
Τηλ.: 210 3450 817
info@fuzzclub.gr
Principal Club Theater
26ης Οκτωβρίου 15
576 27 Θεσσαλονίκη
Τηλ.: 231 042 8088
info@principalclub.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours