«Το Κόκκινο Ποτάμι» έχει γυριστεί σε 10 πόλεις της Ελλάδας, σε Μόσχα, Αγία Πετρούπολη και Παρίσι

«Το Κόκκινο Ποτάμι» πρόκειται να… τρέξει μέσα από την συχνότητα του Open και να παρασύρει μαζί του συναισθήματα και μνήμες. Οι τηλεθεατές ανυπομονούν να το παρακολουθήσουν και ήδη έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης.

Πρόκειται για τηλεοπτική παραγωγή η οποία όμως έχει κινηματογραφικές προδιαγραφές και φέρει την υπογραφή-εγγύηση του Μανούσου Μανουσάκη.

Πριν τη προβολή όμως του πρώτου επεισοδίου, στους τηλεοπτικούς δέκτες, πραγματοποιήθηκε η avant premiere σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Οι συντελεστές της σειράς, οι υπεύθυνοι του σταθμού, εκπρόσωποι του Τύπου και της διαφημιστικής αγοράς παρακολούθησαν το συγκλονιστικό πρώτο επεισόδιο.

Στο τέλος της προβολής, οι συντελεστές της σειράς, δέχτηκαν το ενθουσιώδες χειροκρότημα των παρευρισκόμενων. Στο βήμα ανέβηκαν ο σκηνοθέτης Μανούσος Μανουσάκης και ο ιδιοκτήτης του σταθμού Ιβάν Σαββίδης οι οποίοι αναφέρθηκαν στο σημαντικό εγχείρημα του «Κόκκινου Ποταμιού» και στάθηκαν στην σημασία που έχει η ιστορία και τόνισαν πως δεν πρέπει να ξεχνάμε το παρελθόν και τα όσα συνέβησαν τότε.

Η ιστορία του «Κόκκινου Ποταμιού» είναι βασισμένη σε μια ιστορία αγάπης, που διαδραματίζεται σε μια σκληρή και δύσκολη εποχή που χάραξε τη μνήμη, τις καρδιές και άλλαξε τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων, το πολυπληθές καστ της σειράς, ταξίδεψε σε 10 πόλεις στην Ελλάδα ενώ βρέθηκε και στο εξωτερικό. Συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν γυρίσματα στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη αλλά και το Παρίσι.

Οι αριθμοί της σειράς προκαλούν εντύπωση και αποδεικνύουν πως πρόκειται για προσεγμένη παραγωγή υψηλών προδιαγραφών. 171 ηθοποιοί, 1.140 κομπάρσοι και 629 κουστούμια εποχής θα κάνουν την εμφάνιση τους στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Βούρκωσε ο συγγραφέας όταν θυμήθηκε τον καλόγερο που του διηγήθηκε την ιστορία που αποτύπωσε στο χαρτί

Η ιστορία είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη ο οποίος ανέβηκε στο βήμα και δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνηση του και βούρκωσε την ώρα που ανέφερε την υπόσχεση που είχε δώσει σε έναν καλόγηρο ο οποίος του διηγήθηκε την ιστορία όταν ήταν μόλις δέκα ετών. Τότε είχε δώσει μια υπόσχεση στον εαυτό του. Να κάνει πράξη όσα άκουσε. Και τα έκανε μέσω του βιβλίου του.

Η σειρά «Το Κόκκινο Ποτάμι» πρόκειται να κάνει πρεμιέρα την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και θα προβάλλεται κάθε Κυριακή στις 21:00.

Η Γενοκτονία των Ποντίων με τη ματιά του Μανούσου Μανουσάκη

Η υπόθεση

Η ιστορία ξεκινά στην κωμόπολη Ακ Νταγ Ματέν του νομού Αγκύρας το Μάιο του 1895 όταν η οικογένεια του Γεωργίου Παυλίδη αρραβωνιάζει το 12χρονο γιο της, Μίλτο, µε την μόλις 9χρονη Ιφιγένεια, κόρη του Μιχάλη και της Σοφίας Νικολαΐδη. Είναι ένας αρραβώνας σκοπιμότητας, όπως συνηθιζόταν εκείνη την εποχή ανάμεσα σε παιδιά οικογενειών Ελλήνων, καθώς σύμφωνα µε τα μουσουλμανικά ήθη αν ένα κορίτσι αρραβωνιαζόταν θεωρείτο ατιμασμένο και δεν επιτρεπόταν να γίνει γυναίκα µουσουλµάνου.

Οι ραγδαίες πολιτικο-κοινωνικές εξελίξεις κλυδωνίζουν τον ελληνισμό του Πόντου και επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή των ηρώων. Οι επιθέσεις φανατικών Τούρκων θα αναγκάσουν τις οικογένειες Παυλίδη και Νικολαϊδη, να εγκαταλείψουν τον τόπο τους.

Ο Μίλτος και η Ιφιγένεια, θα ξανασυναντηθούν τυχαία στην Κωνσταντινούπολη 11 χρόνια μετά. Χωρίς να γνωρίζουν την οικογενειακή σχέση που τους δένει, ερωτεύονται κεραυνοβόλα. Ένας έρωτας που δοκιμάζεται σε μια δύσκολη ιστορικά συγκυρία που ανατρέπει κάθε δεδομένο. Ένα όνειρο ζωής που θα αντισταθεί στα δεινά με μόνο όπλο την αγάπη.

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours