Τηλεθέαση: Αλλαγές, προβληματισμός και χαμόγελα στην πρωινή ζώνη

Ανασυντάσσονται τα στρατόπεδα στην πρωινή ζώνη με αφορμή την τηλεθέαση αυτής της εβδομάδας.

Φτάσαμε αργά αλλά σταθερά στο τέλος και αυτής της τηλεοπτικής εβδομάδας. Ο ανταγωνισμός έχει ξεδιπλωθεί σχεδόν στο σύνολό του – περιμένουμε την έλευση της Δανάης Μπάρκα στην πρωινή ζώνη του MEGA αλλά και τη νέα τηλεοπτική σειρά του ΑΝΤ1 «Ήλιος» – κι ακόμα τα νερά της τηλεθέασης είναι ταραχώδη για τους περισσότερους.

Η πρωινή ψυχαγωγική ζώνη θυμίζει εμπόλεμη. Μόνο κράνη και παλάσκες δεν φορούν παρουσιαστές, αρχισυντάκτες και στελέχη. Το μόνο βέβαιο είναι ένα: Ο νικητής της φετινής σεζόν στο τέλος δεν θα έχει αποσπάσει ποσοστό μεγαλύτερο του 16% – τα οποίο και θα θεωρείται η απόλυτη επιτυχία.

Πρωινή ζώνη: Μάχη για την τηλεθέαση

Οι μονομάχοι μετρούν πληγές και ετοιμάζουν την αντεπίθεση

Η Κατερίνα Καινούργιου μέχρι αυτή τη στιγμή έχει καταφέρει να ευτυχεί… με το Ευτυχείτε της. Έτσι κι αλλιώς ερχόταν με φόρα από την περσινή σεζόν. Ενισχυμένη με ρεπορτάζ, ευνοημένη από την γρήγορη και σφιχτή ροή αλλά και από την απόφαση του Open να παίζει και να σχολιάζει τα πάντα και όλους, δείχνει να κρατάει την πρώτη θέση με άνεση. Μπορεί «Τα Διλήμματα» για κάποιους να είναι τρας όμως έχουν δώσει μία διαφορετική ταυτότητα στην εκπομπή και φέτος η αλήθεια είναι πως έχουν μετατραπεί σε μία μάλλον ευχάριστη … τρολιά!

Η σταθερή αξία των Κου Κου στην πρωινή ζώνη ενισχύεται τις περισσότερες μέρες με το αποκλειστικό ρεπορτάζ από το GNTM που έχει κερδίσει το μεγαλύτερο μερίδιο τηλεθέασης στο Prime Time – οπότε και καταφέρνει να ισορροπήσει στο τεντωμένο σχοινί της AGB.

To Πρω1νο προσπαθεί να βρει τα πατήματα του. Θα πρέπει ίσως κάποιοι από τους συμμετέχοντες να είναι ή τουλάχιστον να δείχνουν πιο ευτυχείς και χαρούμενοι στον αέρα. Δεν ανακοινώνουν τα νέα μέτρα για κορονοιό – αυτό το έχει αναλάβει ο Νίκος Χαρδαλιάς –  προσπαθούν απλά να κάνουν τον κόσμο να περάσει χαλαρά 2-3 ώρες. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο.

Πάντα πίστευα πως οι ψυχαγωγικές εκπομπές είναι συνήθεια. Οι τηλεθεατές πρέπει να έχουν ραντεβού με τα ζώδια, τη μαγειρική, τα gossip, τα διεθνή. Η καθημερινή αλλαγή μπερδεύει και κουράζει. Και αυτό αφορά όλες τις εκπομπές σ΄όλες τις ζώνες. Ο τηλεθεατής θέλει το ραντεβού του.

πρωινή ζώνη τηλεθέαση

Η Ελεονώρα Μελέτη φαίνεται να σταθεροποιείται στην πρωινή ζώνη με ποσοστό πάνω από το 10% της τηλεθέασης. Μάχη στη ζώνη των 12 δίνει η Ζήνα Κουτσελίνη η αλήθεια είναι όμως πως μεσοπρόθεσμα η επικαιρότητα και οι εξελίξεις θα την ωφελήσουν. Το Love it και η Ιωάννα Μαλέσκου κάποιες μέρες έπεσε και κάτω από τη βάση και δεν καταφέρνει να κρατήσει τα νούμερα που της «πασάρει» η Αργυρώ Μπαμπαρίγου που καταφέρνει πολλές φορές να φτάνει ακόμα και το 15% στο δυναμικό κοινό.

πρωινή ζώνη τηλεθέαση

Τη Δευτέρα μπαίνει στην αρένα ο τελευταίος μονομάχος. Η Δανάη Μπάρκα και η παρέα της υπόσχεται μία νέα πρόταση. Κι επειδή παρθενογένεση δεν υπάρχει περιμένουμε να δούμε το διαφορετικό. Βάση της λογικής θα υπάρξουν ανακατατάξεις και μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Χρειάζεται χρόνος ακόμα. Πάντως σίγουρα η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου – αν γίνει βέβαια λόγω της πανδημίας – θα είναι καθοριστική για πολλούς!

Ελεάννα Τρυφίδου

Πηγή:youfly.com

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours