Για τη συμμετοχή της στο reality

Έντονες είναι οι αντιδράσεις του Δικηγορικού Συλλόγου για το Big Brother, αλλά και για τα χυδαία και σεξιστικά σχόλια που έχουν ακουστεί από τους παίκτες του ριάλιτι.

Με αφορμή τη συμμετοχή της δικηγόρου, Άννας Μαρίας Ψυχαράκη, στο Big Brother, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου κατέθεσε αναφορά την οποία ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός διαβίβασε στο αρμόδιο Πειθαρχικό Όργανο προκειμένου να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη -λόγω απρεπούς συμπεριφοράς και προσβολής του δικηγορικού λειτουργήματος, ενώ εντός του παιχνιδιού διαδίδονται χυδαία και σεξιστικά σχόλια. Οι ποινές δε είναι από 500 έως 20.000 αλλά και η προσωρινή διαγραφή από τον Δικηγορικό Σύλλογο.

Στην αναφορά του μέλους του ΔΣ του ΔΣΑ, Γιάννη Κάπου τονίζεται ότι η συμμετοχή Δικηγόρου στο εν λόγω τηλεπαιχνίδι είναι αντίθετη με τον Κώδικα Δικηγόρων και των Κώδικα Δεοντολογίας Δικηγορικού Επαγγέλματος. Υπογραμμίζεται, μεταξύ άλλων, ότι ο δικηγόρος είναι δημόσιος λειτουργός και οφείλει κατά τον ιδιωτικό του βίο να έχει αξιοπρεπή συμπεριφορά και να μην εκτελεί πράξεις που προσβάλλουν το κύρος του δικηγορικού επαγγέλματος.

Βig Brother: Η Άννα Μαρία Ψυχαράκη κινδυνεύει με πειθαρχική δίωξη από τον ΔΣΑ

Η αναφορά του κ. Κάπου επισημαίνει ότι η συμμετοχή στο εν λόγω παιχνίδι είναι προσβλητική της ανθρώπινης αξιοπρέπειας λόγω της αδιάκοπης καταγραφής και σε κάθε περίπτωση οι κανόνες παραμονής στο σπίτι του BIG BROTHER είναι υποτιμητικοί για την ανθρώπινη ύπαρξη.

Η παραμονή σε τηλεπαιχνίδι στο οποίο διαδίδονται σεξιστικά σχόλια και χυδαίες αναφορές για εγκληματικές πράξεις δεν είναι συμβατή με την ιδιότητα του Δικηγόρου. Η συμμετοχή της δικηγόρου στο εν λόγω παιχνίδι έγινε αφορμή για την ύπαρξη ποικίλων δημοσιευμάτων που δρουν υποτιμητικά για το δικηγορικό επάγγελμα καθόσον συνδέουν την συμμετέχουσα με την ιδιότητά της.

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours

You May Also Like: