Και όμως κάποιοι παλεύουν, υπάρχει ελπίδα αγαπητοί φίλοι. Είναι νέοι, είναι υποψήφιοι διδάκτορες στο Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ χωρίς αμοιβές για την έρευνα που κάνουν, αλλά έχουν μεράκι και αγαπούν την επιστήμη της Φυσικής. Το αποδεικνύουν καθημερινά με τα έργα τους. Μπράβο αγαπητοί συνάδελφοι. Είστε σπουδαίοι και παράδειγμα για όλους μας.

Γιατί η διάχυση και η εκλαΐκευση της Φυσικής πρέπει να γίνεται μόνο από Φυσικούς. Μακάρι αυτό το περιοδικό να πάει σε όλα τα σχολεία της χώρας. Απέναντι στην ψευδοεπιστήμη οι νέοι υποψήφιοι διδάκτορες του Τμήματος Φυσικής του ΕΚΠΑ απαντούν με έργα.

Στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, στο περιοδικό δημοσιεύτηκαν 25 πρωτότυπα άρθρα με διαφορετική διαβάθμιση δυσκολίας ώστε να μπορούν να κεντρίσουν το ενδιαφέρον όλων των κατηγοριών αναγνωστών, από τους ανήσυχους μαθητές Λυκείου μέχρι τους εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Το τεύχος Νοέμβρη – Δεκέμβρη περιλαμβάνει μία εισαγωγή στην ιστορία της επιστήμης, την εξήγηση του φαινομένου Magnus μέσα από το ιστορικό γκολ του Roberto Carlos, ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο που εξηγεί συνοπτικά αλλά αξιόπιστα τη Θεωρία των Υπερχορδών, το τελευταίο άρθρο της σειράς για τη Διαστημική Φυσική και τη συνέχεια της μεγάλης σειράς αρθρών για τη Θεωρία του Καθιερωμένου Προτύπου.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν στο:
https://www.physicstime.gr/?fbclid=IwAR3EOHFbX-6M8M8YCbmTWzOGhaxo1e9hs3Sjsjcs5W-BpNG7csa_fXhzuYY

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours