Έξι εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους της πρώην Χ. Κ. Τεγόπουλος

Περισσότερα από 6 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν στις αρχές Νοεμβρίου στους περίπου 800 πρώην εργαζόμενους της «Ελευθεροτυπίας», σχεδόν εννιά χρόνια μετά τη διακοπή κυκλοφορίας της ιστορικής εφημερίδας.

Τα χρήματα είναι μέρος των ποσών που τους έχουν επιδικαστεί ως αποζημιώσεις και δεδουλευμένα, μετά την πτώχευση της επιχείρησης Χ. Κ. Τεγόπουλος. Αποτελούν όμως λιγότερο από το 20% των ποσών που οι πρώην εργαζόμενοι έχουν κερδίσει στα δικαστήρια, ενώ προηγούνται (μαζί με τα ασφαλιστικά ταμεία) έναντι άλλων πιστωτών. Εκκρεμούν οι καταβολές σε ορισμένους πρώην εργαζόμενους, οι οποίοι αναμένουν δικαστικές αποφάσεις επί των διεκδικήσεών τους.

Οι καταβολές έγιναν από το κεφάλαιο που συγκεντρώθηκε από την πώληση του κτιρίου της εφημερίδας στην οδό Μίνωος στον Νέο Κόσμο (το 2018, στην εταιρία VALUE ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΕ, προς 10.885.871 ευρώ), το οποίο μετατρέπεται σε ξενοδοχείο.

Διεργασίες γίνονται για την πώληση και του τυπογραφείου της επιχείρησης, στο Κορωπί, ενώ προτεραιότητα θα έχουν και πάλι εργαζόμενοι και ασφαλιστικά ταμεία.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours