Τα σχέδια του Netflix για τις ρεφενέ συνδρομές (vid)

Το σούσουρο του ίντερνετ που γέννησε μια τρομάρα με τις μοιρασιές των passwords

Τα νέα απλώθηκαν στο ίντερνετ με αστρονομικές ταχύτητες, πως το Netflix σκοπεύει να κόψει τις συνδρομές όπου πληρώνει ένας και βλέπουν την πλατφόρμα… περισσότεροι από ένας.

Η είδηση πυροδότησε έναν μικρό πανικό, όπως ήταν φυσικό, μιας και η πρακτική με τα συνεργατικά passwords παραείναι διαδεδομένη.

Κανένας λόγος ανησυχίας πάντως, για την ώρα τουλάχιστον, καθώς ήταν απλώς ένα σχόλιο σε μια συνέντευξη για τα κέρδη του Netflix στο τρίτο τρίμηνο του 2019 που πυροδότησε την υστερία.

Στη συνέντευξη, διαθέσιμη στο YouTube, ο Michael Morris της Guggenheim Securities ρώτησε τον Greg Peters του Netflix για το θέμα με τις ρεφενέ συνδρομές.

«Άλλο ένα θέμα για το οποίο δεν έχουμε μιλήσει εδώ και καιρό είναι η μοιρασιά των passwords ή το κλέψιμο ή όπως θες να το αποκαλέσεις … Είναι για σας κάτι σημαντικό ώστε να κάνετε κάτι;», ρώτησε τον διευθυντή του καναλιού ο Morris.

Και η απάντησή του ήταν προφανώς πολύ διαφορετική από την είδηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου. «Συνεχίζουμε να το παρακολουθούμε, εξετάζουμε την κατάσταση. Και ξέρετε, έχουμε αυτούς τους φιλικούς στον καταναλωτή τρόπους για να πιέσουμε το πράγμα στα άκρα του, αλλά δεν έχουμε μεγάλα σχέδια να ανακοινώσουμε σε αυτό το σημείο σε όρους του να κάνουμε κάτι διαφορετικό εδώ».

Σύμφωνα με την πολιτική του Netflix, ο συνδρομητής δεν πρέπει να μοιράζεται τους κωδικούς πρόσβασης στην πλατφόρμα με κανέναν, αν και το κανάλι δεν φαίνεται να πολυνοιάζεται με την πρακτική.

Λίγο παλιότερα μάλιστα, όχι μόνο δεν τους πείραζε, αλλά το ήθελαν κιόλας! Το είχε πει ο ίδιος ο γενικός διευθυντής του Netflix, Reed Hastings, το 2016, στην έκθεση CES: «Λατρεύουμε ότι ο κόσμος μοιράζεται το Netflix. Αυτό είναι θετικό πράγμα, όχι αρνητικό».

Πηγή:newsbeast.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours