Ομοφωνία στη διαφημιστική έκπτωση για τα ΜΜΕ

Σε αντίθεση με τη διαφημιστική απευθείας στήριξη ΜΜΕ, η νέα ρύθμιση για τη φορολογική έκπτωση των διαφημιστικών δαπανών για το 2020 και το 2021 βρήκε την ομόθυμη στήριξη όλων των φορέων της αγοράς media. Τόσο οι Ενώσεις ιδιοκτητών, η ΕΙΤΗΣΕΕ και η ΕΕΤΕΠ, όσο και η ΠΟΕΣΥ δήλωσαν στη Βουλή τη σύμφωνη γνώμη τους στη διάταξη για την έκπτωση της διαφήμισης που θα κατευθυνθεί στα ΜΜΕ για το 2020 και το 2021.

Ο γενικός γραμματέας της ΕΕΤΕΠ Γιώργος Σιμόπουλος δήλωσε πως οι 57 περιφερειακοί τηλεοπτικοί σταθμοί της χώρας έχουν το 25% της ημερήσιας τηλεθέασης, αλλά με τη «λίστα Πέτσα» έλαβαν μόλις 465.000 ευρώ. Επανέλαβε δε πως τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων, όπως η αναστολή συμβάσεων, δεν μπορούν να αποδώσουν στα περιφερειακά κανάλια, αφού δεν μπορεί να βγει πρόγραμμα χωρίς εργαζόμενους, και ζήτησε ως κριτήριο στήριξης τον αριθμό των θέσεων εργασίας, τον ενημερωτικό χαρακτήρα των καναλιών και τον τοπικό χαρακτήρα της ενημέρωσης.

Ο πρόεδρος της ΕΙΤΗΣΕΕ Πάνος Κυριακόπουλος, από τη δική του πλευρά, μετέφερε τη δυσφορία των μεγάλων καναλιών, που έλαβαν μόλις 4 εκατ. ευρώ από την προηγούμενη διαφημιστική καμπάνια (της «λίστας Πέτσα»), ενώ κατέχουν το 55% της διαφημιστικής αγοράς. Ο κ. Κυριακόπουλος αναγνώρισε την αποτελεσματικότητα του Μέσου ως μοναδικό κριτήριο για τη στήριξη με διαφημιστικά κονδύλια.

Πηγή:typologies.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours