Το τσουνάμι αλλαγών στην ΕΡΤ ήρθε λίγο πιο νωρίς απ’ ό,τι περιμέναμε. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι επιτελείς του είχαν ενημερώσει εγκαίρως ότι το ξήλωμα θα είναι σαρωτικό.

Και η αρχή έγινε σήμερα. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Γιάννης Δρόσος όσο  και ο Πρόεδρος του ΑΠΕ κ. Μιχάλης Ψύλος συναντήθηκαν με τον Υφυπουργό Τύπου και κυβερνητικό εκπρόσωπο κ. Στέλιο Πέτσα και του υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.

Ο κ. Πέτσας τους ευχαρίστησε και τους ζήτησε να παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρις ότου διεξαχθεί και ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή τους.

Όπως πληροφορείται το instanews αυτή ήταν μόνο η αρχή. Ειδικά στην ΕΡΤ το πουλόβερ αναμένεται να ξηλωθεί και αυτό που θα μείνει δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή δημόσια τηλεόραση.

Μια δεύτερη ματιά θα σας πείσει

Ποιοι παρουσιαστές θα φύγουν; Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης λίγες μέρες πριν τις εκλογές το είχε αποκαλύψει ξεκάθαρα:

«Οι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, εκ του νόμου απαγορεύεται η απόλυσή τους. Αυτό λέει σήμερα η νομοθεσία στην Ελλάδα. Άρα δεν τίθεται ζήτημα απόλυσης. Ο κόσμος ρωτάει για διάφορους παρουσιαστές εκπομπών, για ανθρώπους που έχουνε πάρει εξωτερικές παραγωγές και κατά τη γνώμη μας κάνουν προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης παραβιάζοντας τον ρόλο της αντικειμενικής ΕΡΤ όπως ορίζεται από το σύνταγμα για τη δημόσια τηλεόραση, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι» σημείωσε ο Κώστας Κυρανάκης.

Πηγή:instanews.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours