Τα κολλαγόνα του Γιώργου Τσουκαλαδάκη και η παρουσιάστρια Ελλη Παπαγγελή έστειλαν το Epsilon και στο… ταμείο του ΕΣΡ.

Καταλογίστηκε λοιπόν πρόστιμο, συνολικά 30 χιλιάδων ευρώ, στο (τωρινό) Epsilon για τοποθέτηση προϊόντος σε δήθεν ενημερωτική εκπομπή και δυσφήμιση ανταγωνιστικών προϊόντων (15 χιλιάρικα για κάθε παράβαση).

Το ΕΣΡ στην απόφασή του καταγράφει τα γεγονότα στην εκπομπή της Ελλης Παπαγγελή που «υποτίθεται ότι ήταν ενημερωτική» αλλά στην πραγματικότητα διαφήμιζε το κολλαγόνο του Γ. Τσουκαλαδάκη. Ωραία πράγματα. Ιδού:

Την 15η.4.2015 μεταδόθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό «α. Epsilon» εκπομπή, κατά τη διάρκεια της οποίας υπήρξε συνομιλία μεταξύ της παρουσιάστριας Ελλης Παπαγγελή και του εκπροσώπου εταιρείας εμπορίας του συμπληρώματος διατροφής Collagen ProActive Γ. Τσουκαλαδάκη.
Η εκπομπή, παρόλο που είχε διαρθρωθεί και υποτίθεται ότι ήταν ενημερωτική, στην πραγματικότητα στόχευε αποκλειστικά στην παρουσίαση του συγκεκριμένου προϊόντος. Η εικόνα του επίμαχου προϊόντος μεταδιδόταν συχνότατα στην οθόνη, ενώ προβλήθηκε διαφημιστικό βίντεο όπου «εκθειάστηκε» η θετική επίδραση που υποτίθεται ότι έχει η κατανάλωση του συγκεκριμένου σκευάσματος πόσιμου κολλαγόνου στην υγεία και την ομορφιά του ατόμου.
Σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής δείγματα του επίμαχου προϊόντος ήταν τοποθετημένα πάνω στο τραπέζι ανάμεσα από τους συνομιλητές, στον ίδιο χώρο ήταν αναρτημένη αφίσα της παρουσιάστριας της εκπομπής που διαφήμιζε το εν λόγω προϊόν και παράλληλα μεταδιδόταν κατά διαστήματα στην οθόνη το τηλέφωνο επικοινωνίας του κοινού με την εταιρεία εμπορίας του επίμαχου προϊόντος.
Ομοίως, σε όλη τη διάρκεια της εκπομπής οι συνομιλητές εκθείαζαν με κάθε τρόπο τις ιδιότητες και τα οφέλη από τη χρήση του εν λόγω προϊόντος εστιάζοντας στη θετική επίδρασή του σε σωρεία προβλημάτων υγείας, καθώς και στην υγεία της επιδερμίδας.
Σε ορισμένο σημείο της εκπομπής η παρουσιάστρια Ε. Παπαγγελή έκανε ειδική αναφορά σε αντίστοιχα πόσιμα σκευάσματα που περιέχουν κολλαγόνο και υαλουρονικό οξύ προερχόμενο από ψάρια και υστερούν, κατά την άποψή της, σε αποτελεσματικότητα σε σχέση με το επίμαχο προϊόν.
Ο προσκεκλημένος της εκπομπής Γ. Τσουκαλαδάκης με την ευκαιρία αυτή διευκρίνισε ότι η εταιρεία του εμπορεύεται επίσης κολλαγόνο από ψάρι, αλλά όπως προσέθεσε είναι «το καλύτερο κολλαγόνο από ψάρι, το οποίο ….. δεν είναι ούτε από εργοστάσια γιαπωνέζικα».

(οι φωτογραφίες από το Newbeast)

Πηγή:e-tetradio.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours