Και επίσημα λουκέτο στη EΡΤ Sports

Ολοκληρώθηκε ο σύντομος τηλεοπτικός βίος του ΕΡΤ Sports. Μετά τη δεύτερη ψηφιακή μετάβαση και την αναβάθμιση της μετάδοσης του σήματος σε Υψηλή Ευκρίνεια των ΕΡΤ1, ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 μαζί με το Κανάλι της Βουλής, δεν υπήρχε διαθέσιμη χωρητικότητα στις δύο ψηφιακές συχνότητες της ΕΡΤ. Και αυτό γιατί συνεχίζει η ΕΡΤ να μεταφέρει και τα σήματα των ξενόγλωσσών τηλεοπτικών σταθμών CNN, BBC, TV5 αλλά και του ΡΙΚ,  επίγεια, ανά την επικράτεια. Οι αθλητικές μεταδόσεις του ΕΡΤ Sports θα γίνονται πλέον από την πλατφόρμα του ERTFlix.

Η πρώτη απόπειρα για αθλητικό κανάλι , το ΕΡΤ Σπορ+ έγινε επί υπουργίας Θ. Ρουσόπουλου, και διοίκησης του Χρήστου Παναγόπουλου από την ΕΡΤ, ως ψηφιακό κανάλι. Διακόπηκε η μετάδοσή του από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Η δεύτερη προσπάθεια έγινε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επί διοίκησης Β. Κωστόπουλου, αλλά ελάχιστοι εντός της  ΕΡΤ, την υποστήριξαν. Η απόφαση λοιπόν, στην πραγματικότητα, ελήφθη το 2018 και ολοκληρώθηκε το 2020. Ίσως το εντός ERTFLIX, ΕΡΤSports να έχει καλύτερη τύχη.

Πηγή: typologies

 

About Post Author

+ There are no comments

Add yours