Οριακή Διαταραχή Προσωπικότητας: Καθώς έχει ήδη εξεταστεί πώς οι προσπάθειες των άλλων να βοηθήσουν όσους πάσχουν από Borderline Personality Disorder (BPD) μπορούν να επιδεινώσουν την ασθένεια εάν αυτές οι προσπάθειες δεν κατευθύνονται σωστά, θα εξετάσουμε τώρα πώς τα άτομα με BPD μπορεί να επιδεινώσουν την ασθένειά τους προσπαθώντας να βοηθήσουν τον εαυτό τους.

Αυτό συμβαίνει όταν οι κινήσεις που κάνουν προσπαθώντας να βοηθήσουν τον εαυτό τους οδηγούν την ασθένεια σε χειρότερη κατάσταση. Αυτές οι προσπάθειες στοχεύουν γενικά στη βραχυπρόθεσμη ανακούφιση των συμπτωμάτων και συχνά μειώνουν επιτυχώς τα συμπτώματα βραχυπρόθεσμα, ενώ τα επιδεινώνουν μακροπρόθεσμα. Για παράδειγμα, ένας αλκοολικός βιώνει συμπτώματα απόσυρσης μετά τη διακοπή του αλκοόλ. Αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν ανακίνηση και ακόμη και επιληπτικές κρίσεις. Η κατανάλωση περισσότερου αλκοόλ βραχυπρόθεσμα θα κάνει αυτά τα συμπτώματα να εξαφανιστούν προσωρινά, αλλά αυξάνουν το επίπεδο του εθισμού και εγγυώνται ότι τα χειρότερα συμπτώματα θα ακολουθήσουν στην επόμενη απόπειρα αποτοξίνωσης.

Μερικά άτομα με BPD υπερασπίζονται τα συμπτώματά τους αντί να τα καταδικάζουν. Ακολουθούν ορισμένα σχόλια από άτομα που έχουν επικρίνει τις προσπάθειες των ειδικών να αντιμετωπίσουν αυτή την ασθένεια και να βοηθήσουν τους πάσχοντες να απελευθερωθούν.

Σχόλιο # 1

«Έχετε ιδέα τι μάχη θα πρέπει να δοθεί μετά από αυτή τη διάγνωση; Πώς τολμάτε να στιγματίζετε τις μητέρες με αυτήν την τρομερή ψυχική ασθένεια;»

Σχόλιο # 2

«Είμαι μητέρα 2 ενήλικων παιδιών. Είμαι επίσης Borderline ασθενής. Δεν είμαι ΚΤΗΝΟΣ! Η κόρη μου και εγώ είμαστε πολύ κοντά, ενώ ο γιος μου επέλεξε να αποξενωθεί».

Σχόλιο # 3

«Η αλήθεια είναι ότι όταν φτάσουμε στα όρια μας από την πίεση, έχουμε ελάχιστο έως καθόλου έλεγχο σχετικά με το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα».

Σχόλιο # 4

«Και ξέρουμε ποια είναι η αλήθεια όταν κάτι χαλάει, δεν έχουμε ψυχική δυσλειτουργία, πολλοί από εμάς είμαστε αρκετά έξυπνοι».

Σχόλιο # 5

«Ένα άλλο άρθρο που επικρίνει τους ανθρώπους που τυχαίνει να πάσχουν από οριακή διαταραχή της προσωπικότητας … αυξάνει το στίγμα που ήδη υπάρχει και αφήνει τόσους ανθρώπους να υποφέρουν χωρίς βοήθεια».

Σχόλιο # 6

«Η μητέρα μου ήταν περήφανη γι’ αυτό που συνέβαινε. Στην πραγματικότητα διακήρυσσε ότι ήταν καλό να υποφέρει, γιατί την έκανε καλή στα μάτια του Θεού».

Πηγή:healthweb.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours