Κορωνοϊός: Ποιες ηλικίες «προτιμά» ο ιός στην Ελλάδα – Έκθεση του ΕΟΔΥ

Επίσημα στοιχεία από τον ΕΟΔΥ αποδεικνύουν ποιες είναι οι ηλικίες των ατόμων που έχει μολύνει περισσότερο ο κορωνοϊός στην Ελλάδα, αλλά και τις περιοχές τις οποίες έχει πλήξει περισσότερο.

Στοιχεία επιδημιολογικής έκθεσης του ΕΟΔΥ που αφορούν μέχρι και την 20η Μαρτίου δείχνουν ότι η μεγαλύτερη διασπορά της νόσου (213 από τα 495 κρούσματα) καταγράφεται στην περιοχή της Αθήνας. Επίσης,  παρά το αναμενόμενο ο ιός να πλήττει περισσότερο τους ηλικωμένους, φαίνεται ότι “προτιμά” στη χώρα μας τις παραγωγικές ηλικίες και ειδικά την ηλικία μέταξύ 40-64. Στην τελευταία ηλικιακή ομάδα καταγράφονται 218 κρούσματα, που μεταφράζεται στο ποσοστό του 50,7% των κρουσμάτων.

Δείτε το σχετικό διάγραμμα:

Σύμφωνα με την επιδημιολογική καταγραφή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) το 24,2% αναφέρεται στις ηλικίες από 18 έως 39 ετών και μόλις το 20,7% ανήκει σε ηλικίες άνω των 60 ετών. Από το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων, μόλις το 4,4% όσων προσβλήθηκαν ανήκαν στην ομάδα παιδιών και εφήβων ηλικίας από 0 έως 17 ετών.

Όσον αφορά στο φύλο; Ο ιός φαίνεται ότι δεν κάνει διακρίσεις, παρά το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των θανάτων αναφέρεται σε άνδρες (9 άνδρες / 1 γυναίκα). Σε ότι αφορά την νόσηση, όμως, ο ιός φαίνεται να προσβάλλει σχεδόν ισόποσα και τα δύο φύλα, με τους άνδρες να διατηρούν πάντα το προβάδισμα. Συγκεκριμένα, από τα 495 κρούσματα πανελλαδικά το 53,5% είναι άνδρες και το 46,5% γυναίκες.
Δείτε το σχετικό διάγραμμα:

Κορωνοϊός: Σε ποιες περιοχές της Ελλάδας εντοπίζονται τα περισσότερα κρούσματα

Τα επιδημιολογικά δεδομένα έως την 20η Μαρτίου αποδεικνύουν ότι η διασπορά της νόσου εντοπίζεται στην Αττική με 249 από τα 495 πανελλαδικά και κυρίως στην περιοχή της Αθήνας, στην οποία εντοπίζονται 213 κρούσματα.  

Δείτε τον σχετικό πίνακα:
Δείτε την καταγραφή των κρουσμάτων στον χάρτη της Ελλάδας:

Κορωνοϊός: Νοσηλείες και θάνατοι στην Ελλάδα

Ως προς τα περιστατικά της νόσου COVID-19 που χρειάστηκαν σε νοσηλεία σε νοσοκομείο, ο ΕΟΔΥ καταγράφει 117 (23.6%) κρούσματα, εκ των οποίων τα 26 (22.2%) διασωληνώθηκαν, ενώ 8 (6.8%) έχουν καταλήξει σε θάνατο.

(σ.σ. η έκθεση δεν περιλαμβάνει 2 θανάτους που καταγράφηκαν το απόγευμα της Παρασκευής 20/03)

Στις 20 Μαρτίου 2020 συνεχίζουν να νοσηλεύονται 90 ασθενείς, εκ των οποίων οι 20 (22.2%) έχουν διασωληνωθεί.

Δείτε το σχετικό διάγραμμα:

Πηγή:iatropedia.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours