Μετράμε αντίστροφα για την τελική επιστροφή των εκδρομέων, την πορεία των κρουσμάτων και το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων. Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ σήμερα 23/8 που θα κρίνει πολλά.

Σταθερά πάνω από 200 είναι τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα τις τελευταίες ημέρες.

Η ανησυχία των ειδικών εκφράζεται με κάθε ευκαιρία βλέποντας από τις ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ να μην πέφτουν τα νούμερα των νέων κρουσμάτων και είναι έτοιμοι να αποφασίσουν και να προτείνουν μέσα στην νέα εβδομάδα ποια και πόσα επιπλέον μέτρα πρέπει να ληφθούν.

Άλλωστε όπως λένε και οι ίδιοι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο χαλάρωσης, αντιθέτως το επόμενο διάστημα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί αν θέλουμε ο Σεπτέμβριος να κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά.

Επί της ουσίας αυτό που αναμένουν είναι την επιστροφή των τελευταίων αδειούχων του Αυγούστου και να δουν στην πράξη, από εκεί και πέρα, πως θα κινηθούν τα νέα κρούσματα που θα εντοπίζονται τις επόμενες ημέρες.

Ήδη και όπως είναι γνωστό αύριο Δευτέρα η Νίκη Κεραμέως θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις για τα σχολεία, ενώ και ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι «οι επόμενοι μήνες είναι εξίσου κρίσιμοι με τους δύο πρώτους της πανδημίας του κορονοϊού».

Κανένα θέμα γενικού lockdown

Από την πλευρά του πάντως ο Νίκος Χαρδαλιάς μιλώντας στο Βήμα της Κυριακής σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο ενός γενικού lockdown. Όπως είπε «δεν υπάρχει θέμα γενικού lockdown και είμαστε μακριά ακόμα και από τοπικά lockdowns. Όλες οι αναφορές για lockdown είναι τουλάχιστον άστοχες. Για να παραμείνουμε σε αυτή την κατάσταση πρέπει να αποδώσουν τα υφιστάμενα μέτρα και για να γίνει αυτό, πρέπει να τα εφαρμόσουμε. Γιατί αυτό είναι το καλύτερο για όλους εμάς».

Χθες πάντως ανακοινώθηκαν 264 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας, με τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τα 8381.

Το ανησυχητικό είναι ότι 31 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με την διάμεση ηλικία να είναι τα 68 έτη οι θάνατοι να έχουν φτάσει τους 240, ενώ δυο ανήλικοι παραμένουν διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ νοσοκομείων της χώρας.

 

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours