Ερχονται νέα μέτρα και lockdown σε Δήμους της Αττικής με πολλά κρούσματα (vid)

Νέα μέτρα έρχονται σε Δήμους της Αττικής με πολλά κρούσματα,, καθώς η αρμόδια Επιστημονική Επιτροπή προσανατολίζεται, αν χρειαστεί, σε τοπικά μέτρα σε επίπεδο Δήμων στην Αττική.

Νέα μέτρα σε επίπεδο Δήμων στην Αττική φαίνεται να προτείνει σιγα – σιγά η αρμόδια επιτροπή για τον κορονοϊό.

Την είδηση επιβεβαίωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Τα μισά κρούσματα πλέον καθημερινά είναι στην Αττική. Να εξηγήσω ότι η Αττική περιλαμβάνει 5 εκατομμύρια κόσμο, είναι η μισή Ελλάδα. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να σκεφτούμε να πάρουμε έτσι αλόγιστα οριζόντια μέτρα για όλη την Περιφέρεια Αττικής.

Επιδημιολογικά ο ΕΟΔΥ και οι επιστήμονές μας αναλύουν τα στοιχεία και έρχεται η Πολιτική Προστασία και εφαρμόζει πιο τοπικά μέτρα ανάλογα με το σημείο στο οποίο υπάρχει έξαρση.

Βλέπω, λοιπόν, ότι σιγά-σιγά διαμορφώνεται αυτή η εικόνα επιστημονικά, να μπορούμε να παρέμβουμε πιο τοπικά, σε επίπεδο Δήμων, με οριζόντια μέτρα ή με κάποια συγκεκριμένα μέτρα έτσι ώστε να περιορίσουμε ενδεχομένως μία τοπική συρροή ή μία έξαρση» τόνισε ο κ. Κικίλιας μιλώντας στο OPEN.  «Παρακολουθώντας και όλες τις άλλες χώρες που άνοιξαν τα σχολεία τους, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, το Ισραήλ, υπάρχουν προβλήματα. Ανοίγουν σχολεία, κλείνουν σχολεία, γίνεται αναθεώρηση καθημερινά των υγειονομικών κανόνων, ανάλογα με τα κρούσματα.

Θα είμαστε προσεκτικοί, υπάρχει task force η οποία έχει δημιουργηθεί για αυτό ακριβώς το σκοπό. Ο ΕΟΔΥ είναι εδώ, οι επιστήμονές μας είναι εδώ, με πολλή αγάπη για τα παιδιά μας», τόνισε.

Τα τελευταία στοιχεία έδειχναν αυξημένα κρούσματα σε Αθήνα και Πειραιά, ωστόσο πρόκειται για μια κατάσταση που αλλάζει από μέρα σε μέρα, καθώς πριν μερικές βδομάδες ήταν στο κόκκινο δήμοι στα βόρεια προάστια και στα νότια.

Σε κάθε περίπτωση η Αττική είναι στο επίκεντρο, καθώς κάθε μέρα συγκεντρώνει τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων.

https://youtu.be/WaDpWDMLYPM

Πηγή:ieidiseis.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours