Εμβόλιο AstraZeneca / Οξφόρδης: Η αποτελεσματικότητα φτάνει στο 70,4%

Τα αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν στο Lancet

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού που αναπτύχθηκε από την AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έδειξε μέση αποτελεσματικότητα 70,4% σε μια συγκεντρωτική ανάλυση ενδιάμεσων δεδομένων από δοκιμές προηγμένης φάσης.

Σύμφωνα με το Reuters την ανακοίνωση έκανε η Οξφόρδη με τα αναμενόμενα αποτελέσματα της μελέτης, που δημοσιεύθηκαν στο ιατρικό περιοδικό The Lancet, να δείχνουν ότι η αποτελεσματικότητα του υποψήφιου εμβολίου ήταν 62% για εκείνους που έλαβαν δύο πλήρεις δόσεις και 90% σε ένα υποσύνολο συμμετεχόντων που τους δόθηκε μισή δόση και μετά μια πλήρης δόση.

Ο διευθύνων σύμβουλος της AstraZeneca, Pascal Soriot, δήλωσε ότι ο κατασκευαστής του σκευάσματος είχε αρχίσει να υποβάλλει δεδομένα σε ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για να λάβει έγκαιρη έγκριση του εμβολίου.

Aσφάλεια

Ως προς την ασφάλεια, μόνο τρία από τα 175 περιστατικά που αναφέρθηκαν θεωρήθηκαν σοβαρά, ένα εκ των οποίων αφορά υψηλό πυρετό.

Δεν αναφέρθηκαν περιστατικά σοβαρής νόσου ή νοσηλείας μεταξύ των εθελοντών που έλαβαν το εμβόλιο, ωστόσο δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν αυτό προλαμβάνει και ασυμπτωματική νόσο.

«Οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού μας είναι σε λειτουργία, έτοιμες να αρχίσουν γρήγορα να παρέχουν εκατοντάδες εκατομμύρια δόσεις», είπε σε δήλωση του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours