Ανακοίνωση ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES

Η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία – ΕΛ.Δ.Ε. (Hellenic Nutritionists Society) είναι σωματείο Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και ιδρύθηκε το 2010 με σκοπό την προαγωγή της Διατροφικής – Διαιτολογικής Επιστήμης στην Ελλάδα.

Μετά από 10 χρόνια ενεργού παρουσίας στο ελληνικό διατροφικό γίγνεσθαι και έχοντας συμβάλλει με διάφορες επίκαιρες δράσεις στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού, η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία δημιουργεί το “ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES” με σκοπό την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων υψηλών προδιαγραφών σε επαγγελματίες υγείας.

Σήμερα περισσότερο από ποτέ παρουσιάζεται έντονα η ανάγκη της επιστημονικής εξειδίκευσης στο αντικείμενο της διατροφής. Οι αναρίθμητες πληροφορίες και τα επιστημονικά δεδομένα που παρουσιάζονται μέρα με τη μέρα δημιουργούν την τάση κατάταξης σε διάφορα επιστημονικά πεδία. Για το σκοπό αυτό η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα απόκτησης περισσότερων μεταπτυχιακών διατροφικών γνώσεων από διάφορους επαγγελματίες υγείας, παρουσιάζει με ιδιαίτερη υπερηφάνεια τον εκπαιδευτικό της κλάδο “ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES”.

Σκοπός είναι η ολοκληρωμένη παροχή εξειδικευμένων γνώσεων σε επαγγελματίες υγείας με στόχο την αναβάθμιση του γνωστικού τους αντικειμένου.

Με βάση τα παραπάνω δεδομένα η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία προσφέρει μία ευρεία γκάμα εκπαιδευτικών προγραμμάτων στο αντικείμενο της διατροφής. Η επιτυχής ολοκλήρωση των σπουδών οδηγεί στην απόκτηση του εκπαιδευτικού τίτλου “Master Nutritionist” (Τίτλος κατοχυρωμένος με αριθμό: ΕΞ1251/ 17-03-2020).

Όπως είναι φανερό ότι η παροχή εκπαίδευσης από «ειδικούς σε ειδικούς» αποτελεί τα σημαντικότερο εκπαιδευτικό πλεονέκτημα της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας.

Ως επιπλέον πλεονεκτήματα θα πρέπει να αναφερθούν οι υψηλές επιστημονικές προδιαγραφές των εκπαιδευτών, ο πλήρης οδηγός σπουδών και επαγγελματικών ευκαιριών, η εκτενής βιβλιογραφία με τα πολυάριθμα papers, τα βιβλία και τα αναλυτικά εγχειρίδια που φέρουν τη συγγραφική επιμέλεια εκπαιδευτών του ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES, οι ευρύχωρες ιδιόκτητες εγκαταστάσεις 280 τ.μ., οι οποίες καλύπτουν τόσο τις εκπαιδευτικές ανάγκες όσο και την πρακτική άσκηση των σπουδαστών που πραγματοποιείται σε πραγματικά περιστατικά με εποπτεία και ανάλυση από εξειδικευμένους διατροφολόγους, ο άρτιος εργαστηριακός εξοπλισμός με διαγνωστικά μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, η ενεργός συμμετοχή των εκπαιδευόμενων σε ανοικτές ενημερωτικές εκδηλώσεις, το άνετο parking και τέλος ο μοντέρνος αύλειος χώρος ο οποίος είναι ιδανικός για τις ευχάριστες ώρες των διαλλειμάτων.

Τα εκπαιδευτικά πλεονεκτήματα του ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES όμως συνεχίζονται και μετά την ολοκλήρωση των εκπαιδευτικών προγραμμάτων με την παροχή στους αποφοίτους δωρεάν 24σέλιδων ενημερωτικών εντύπων παιδικής διατροφής (μυστικά διατροφής για παιδιά) και Ημερολογίων Καταγραφής Γευμάτων για ιδιωτική χρήση, με τη δυνατότητα λειτουργίας πλήρους εξοπλισμένης πολυδύναμης επιστημονικής μονάδας στις εγκαταστάσεις της ΕΛ.Δ.Ε. για ιδιωτική επαγγελματική δραστηριότητα, όπως και με την παροχή δυνατοτήτων αρθρογραφίας και δημοσιεύσεων σε έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά) υψηλής πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Η έναρξη της σειράς των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΕΛ.Δ.Ε. STUDIES πραγματοποιείται με την εξειδίκευση στην παιδική διατροφή.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών απονέμεται ο τίτλος “Master Nutritionist in pediatric nutrition”, ο οποίος οδηγεί στην εξειδίκευση παιδοδιατροφολόγου (Βλ. σχετική αναφορά στην ειδικότητα).

Η επιστήμη της παιδικής διατροφής αποτελεί μία σημαντική πρόκληση με ιδιαίτερη επιστημονική καταξίωση. Η εξειδίκευση στην παιδοδιατροφολογία παρουσιάζει σπουδαίο μέλλον και προοπτικές, εστιάζοντας μεταξύ άλλων στο μείζον εθνικό μας πρόβλημα, αυτό της παιδικής παχυσαρκίας και όταν μάλιστα είναι γνωστό ότι περισσότερα από 3 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα! Όπως είναι φανερό, η παιδοδιατροφολογία στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από άριστες επαγγελματικές προοπτικές, στην οποία επί του παρόντος παρουσιάζεται σχεδόν μηδενικός ανταγωνισμός και φυσικά αναμένεται να εμφανιστεί τεράστια ζήτηση τα επόμενα χρόνια.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Master Nutritionist in pediatric nutrition” βρίσκεται σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ (Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και πιο συγκεκριμένα με το διαδικτυακό του εκπαιδευτικό αντικείμενο «Στρατηγικές Πρόληψης & Διαχείρισης της Παιδικής Παχυσαρκίας».

Για εγγραφές μέχρι 30/09 απονέμεται επιπλέον πιστοποιητικό επιμόρφωσης από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο αντιστοιχούν 4 μονάδες ECVET.

Η μεταπτυχιακή εξειδίκευση “Master Nutritionist in pediatric nutrition” προσφέρεται σε «δια ζώσης» εκπαίδευση και σε “e-Learning”, ενώ γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι ιατροί (παιδίατροι, ενδοκρινολόγοι κλπ.), γυμναστές, διατροφολόγοι και ψυχολόγοι.

Τέλος, οι θέσεις είναι περιορισμένες: στο «δια ζώσης» είκοσι (20) και στο “e-Learning” πενήντα (50).

ΕΛΔΕ STUDIES

Επιστημονικός Υπεύθυνος:
Dr. Δημήτρης Γρηγοράκης
Διδάκτωρ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου
Εκπαιδευτής ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ
Επιστημονικός Συνεργάτης ΤΕΔΔ Χαροκοπείου Πανεπιστημίου &
Α’ Νευρολογικής Κλινικής, Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ Αιγινήτειο Νοσοκομείο

About Post Author

+ There are no comments

Add yours