Έρχεται διπλό εμβόλιο και για κορονοϊό και για πνευμονόκοκκο

Την έναρξη της κλινικής μελέτης για διπλό εμβόλιο που προλαμβάνει τον κορονοϊό και τον πνευμονόκοκκο ανακοίνωσε την Δευτέρα η αμερικανική Pfizer. To εμβόλιο, 20vPnC, προορίζεται να χρησιμοποιηθεί ως ενισχυτική τρίτη δόση για την πρόληψη του κορονοϊού εφόσον διαπιστωθεί ότι είναι απαραίτητη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το διπλό εμβόλιο δοκιμάζεται σε 600 ενήλικες άνω των 65 ετών που συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή του εμβολίου Covid-19 και είχαν λάβει και τις δύο δόσεις τουλάχιστον έξι μήνες πριν από την έναρξη της νέας μελέτης.

Απώτερος σκοπός είναι να διαπιστωθεί αν το διπλό εμβόλιο είναι ασφαλές και προσφέρει τα ίδια επίπεδα προστασίας έναντι του κορονοϊού που δίνει το αρχικό, μονό εμβόλιο.

Το 20vPnC σχεδιάστηκε να προστατεύει τους ενήλικες από 20 στελέχη πνευμονιόκοκκου που ευθύνονται για τα περισσότερα κρούσματα πνευμονίας. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το εμβόλιο της Covid-19 μπορεί να χορηγείται μαζί με άλλα εμβόλια είτε ταυτόχρονα είτε την ίδια ημέρα.

About Post Author

+ There are no comments

Add yours