Την προηγούμενη εβδομάδα, η Sony ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να συμμετέχει στην έκθεση PAX East εξαιτίας ανησυχιών για την επιδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Λίγες ημέρες μετά, ανακοίνωσε ότι θα κρατήσει την ίδια στάση και για το συνέδριο GDC που είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο μήνα στο Σαν Φρανσίσκο, στην Καλιφόρνια των Ηνωμένων Πολιτειών. Στην ίδια απόφαση κατέληξε και το Facebook που απέσυρε την συμμετοχή του στο συνέδριο.

«Εξαιτίας ανησυχιών για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων μας, των προγραμματιστών που συνεργαζόμαστε και της κοινότητας του GDC, το Facebook δεν θα συμμετάσχει στο φετινό Game Developers Conference λόγω των εξελισσόμενων κινδύνων για την δημόσια υγεία που σχετίζονται με τον COVID-19» δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στην ιστοσελίδα GamesIndustry.biz.

Αντ’ αυτού το Facebook πρόκειται να προχωρήσει στις συναρπαστικές ανακοινώσεις που είχε προγραμματίσει μέσω videos και online Q&As σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του. Λογικά, στις ανακοινώσεις του Facebook συμπεριλαμβάνονται νέα σχέδια ή προϊόντα που αφορούν το οικοσύστημα Oculus.

Οι ανακοινώσεις της Sony από την άλλη θα αφορούσαν παιχνίδια όπως το The Last of Us Part 2. «Πήραμε την δύσκολη απόφαση να ακυρώσουμε την συμμετοχή μας στο Game Developers Conference λόγω των αυξανόμενων ανησυχιών που σχετίζονται με τον COVID-19» δήλωσε η Sony στο GamesIndustry.biz. «Θεωρούμε ότι αυτή ήταν η καλύτερη επιλογή καθώς η κατάσταση με τον ιό και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί αλλάζει καθημερινά. Είμαστε απογοητευμένοι που ακυρώνουμε την συμμετοχή μας, αλλά η υγεία και η ασφάλεια του εργατικού δυναμικού μας παγκοσμίως είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα μας. Ανυπομονούμε να συμμετάσχουμε στο GDC στο μέλλον» καταλήγει στην δήλωση του εκπρόσωπος της Ιαπωνικής εταιρείας.

Η δήλωση είναι ίδια με εκείνη της Sony όταν ανακοίνωσε ότι ακυρώνει τα σχέδια της και για το PAX East που πρόκειται να ξεκινήσει στις 27 Φεβρουαρίου στην Βοστώνη.

Για την ώρα, τα PAX East και GDC είναι προγραμματισμένο να «ανοίξουν» κανονικά τις πύλες τους, ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι λόγω του κορωνοϊού, ακυρώθηκε το μεγάλο συνέδριο MWC στην Βαρκελώνη, στην Ισπανία. Αν και άλλες εταιρείες ακυρώσουν την συμμετοχή τους, τότε είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν τα πράγματα και με τα PAX East και GDC.

SlashGear

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours