Μάθε τα πάντα για το 5G που έρχεται

Το 5G είναι μια προηγμένη ασύρματη τεχνολογία νέας γενιάς για κινητή ευρυζωνική σύνδεση που θα φέρει πολύ γρήγορες ταχύτητες (οι μέσες ταχύτητες λήψης 1GBps θα θεωρούνται κανόνας), καλύτερες συνδέσεις και κάλυψη.

Παγκόσμια facts

Περισσότεροι από 5 εκ. νοτιοκορεάτες χρησιμοποιούν 5G smartphones.
Η Κίνα έχει αναπτύξει πάνω από 100.000 σταθμούς βάσης 5G.
150 εκ. συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας 5G στην Κίνα αναμένονται μέχρι το 2020.
Περισσότερα απο 12 5G smartphones είναι σήμερα διαθέσιμα στην Αμερική.

Low latency

Εξαιρετική απόκριση (low latency) και αξιοπιστία του δικτύου – < 5 milliseconds (ms)

Speed

Ταχύτητες άνω του 1 Gbps – 10 φορές μεγαλύτερες σε σχέση με το 4G, κάνοντας έτσι πραγματικότητα καινοτόμες εφαρμογές που θα διαμορφώσουν έξυπνες πόλεις και θα βελτιώσουν σημαντικά τη ζωή των ανθρώπων.

Network capacity

Αυξημένη χωρητικότητα δικτύου με τους χρήστες να απολαμβάνουν υψηλότερες ταχύτητες και αξιοπιστία δικτύου ακόμη και σε περιόδους υψηλής κίνησης στο δίκτυο ή περιοχές χαμηλής κάλυψης.

Κλήσεις

Το 5G αξιοποιεί δυνατότητες VoLTE για την παροχή υπηρεσιών φωνής. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο χρήστης μπορεί να κάνει και να δέχεται κλήσεις και να χρησιμοποιεί δεδομένα ταυτόχρονα χωρίς διακοπή στην ταχύτητα download. Επίσης διασφαλίζει καλύτερη ποιότητα και καθαρότητα στις κλήσεις, αλλά και υψηλής ποιότητας video calls χωρίς καθυστερήσεις ή pixelation.

Internet of Things

Υποστήριξη της σύνδεσης εκατομμυρίων «έξυπνων» συσκευών στο Διαδίκτυο και τη δημιουργία μεγάλων δικτύων IoT. Η επέκταση των Gigabit δικτύων και του Internet of Things θα υποστηρίξει τις έξυπνες πόλεις με νέες δυνατότητες σε σημαντικούς κλάδους – βιομηχανία, γεωργία, ενέργεια και άλλες κοινωφελείς υπηρεσίες – ενώ επίσης θα εξασφαλίσει καλύτερη πρόσβαση στην εκπαίδευση, την απασχόληση, την υγεία και μια καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους.

Εξοικονόμηση ενέργειας

Το δίκτυο 5G είναι πιο αποδοτικό από πλευράς κατανάλωσης ενέργειας σε σχέση με το 4G, καθώς πάνω από 1ΤΒ δεδομένων μπορεί να μεταδοθεί μέσω 5G δαπανώντας 1kWh ηλεκτρικής ενέργειας, ανάλογα με τις συνθήκες.

Πηγή:techblog.gr

About Post Author

+ There are no comments

Add yours