Ο φινλανδικός κολοσσός του κλάδου των τηλεπικοινωνιών προβαίνει σε περικοπές μεταξύ 5.000 και 10.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, αποσκοπώντας σε μείωση των εξόδων της.

Όπως αναφέρει το BBC, είναι ασαφές πού θα γίνουν οι περισσότερες περικοπές. Σημειώνεται πως η εταιρεία συμμετέχει και αυτή στην «κούρσα» του 5G, ενώ παράλληλα σχεδιάζει να προβεί σε επενδύσεις στο cloud computing και στην έρευνα πάνω στον τομέα των ψηφιακών υποδομών.

Αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει 90.000 εργαζομένους ανά τον κόσμο και έχει προβεί σε περικοπή χιλιάδων θέσεων εργασίας από το 2015.

Πέρυσι η Nokia είχε περίπου 40.000 εργαζομένους στην Ευρώπη, 20.500 σε Ασία- Ειρηνικό, 13.700 στην Κίνα, 12.000 στη βόρεια Αμερική και 3.700 στη Λατινική Αμερική. Στη Φινλανδία αναμένεται να περικοπούν περίπου 300 θέσεις εργασίας, κυρίως από τα κεντρικά της στο Ελσίνκι, ανέφερε συνδικαλιστικός εκπρόσωπος.

Ο διευθύνων σύμβουλος, Πέκα Λούντμαρκ, είπε πως «αποφάσεις που μπορεί να έχουν πιθανή επίδραση στους εργαζομένους μας δεν λαμβάνονται ποτέ ελαφρώς. Προτεραιότητά μου είναι να διασφαλιστεί πως όλοι (όσοι θα πληγούν) υποστηρίζονται μέσω αυτής της διαδικασίας».

Η αναδιάρθρωση προορίζεται να ενισχύσει τη θέση και τις επιδόσεις της Nokia απέναντι σε αντιπάλους όπως η σουηδική Ericsson και η κινεζική Huawei.

Η Nokia ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος κατασκευαστής κινητών στον κόσμο, μα δεν κατάφερε να προσαρμοστεί έγκαιρα στην εποχή των τηλεφώνων με οθόνες αφής και πρόσβαση στο Ίντερνετ, όπου κυριάρχησαν εταιρείες όπως η Apple και η Samsung. Αφού πούλησε τον τομέα κινητών της στη Microsoft- η οποία αργότερα εγκατέλειψε τον κλάδο- εστίασε στον εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών. Αργότερα επίσης προχώρησε σε συμφωνίες licensing για κινητά με το brand της Nokia.

Πηγή:newsbomb.gr

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours