Η Google βάζει «μπλόκο» στην Huawei – Τι θα συμβεί με τις Android συσκευές της

Σοβαρό πλήγμα, όπως δείχνουν οι σχετικές πληροφορίες, υπέστη η παρουσία της Huawei στον χώρο του Android και των smartphones, μετά την φερόμενη απόφαση της Google να σταματήσει τη συνεργασία με την κινεζική εταιρεία, όσον αφορά στην ανταλλαγή software, hardware και άλλων τεχνικών υπηρεσιών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters και πληροφορίες που επιβεβαίωσε αργότερα και το Verge, η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται μετά την απόφαση του Trump να επικαλεστεί λόγους έκτακτης εθνικής ανάγκης, προχωρώντας στο μπλοκάρισμα συναλλαγών που περιλαμβάνουν τεχνολογία πληροφοριών ή επικοινωνιών που «θέτουν έναν απαράδεκτο κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών».

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Google «συμμορφωνόμαστε με την εντολή και εξετάζουμε τις συνέπειες, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει πως «το Google Play και οι διάφορες δικλείδες ασφαλείας του Google Play Protect θα συνεχίσουν να λειτουργούν στις υπάρχουσες συσκευές της Huawei».

Εντούτοις, αν και οι επιπτώσεις δεν θα είναι άμεσες στις υπάρχουσες συσκευές, παραμένει άγνωστο το μέλλον των αναβαθμίσεων ασφαλείας που θα μπορούν να λάβουν οι συσκευές της κινεζικής εταιρείας. Σύμφωνα με τις πηγές, η εταιρεία θα περιοριστεί στην χρήση του Android Open Source Project (AOSP), με μπλόκο των κινητών της από το Google Play και τις λοιπές υπηρεσίες του, τις οποίες αναζητούν οι χρήστες που βρίσκονται έξω από την Κίνα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η Google εξακολουθεί να συζητά εσωτερικά το πώς ακριβώς θα επηρεαστούν οι σχετικές υπηρεσίες από τη συγκεκριμένη εξέλιξη, τη στιγμή που οι νομικοί σύμβουλοι της Huawei εξετάζουν τις επιπτώσεις όλων των παραπάνω.

Με πληροφορίες από ReutersVerge

About Post Author

+ There are no comments

Add yours