«Η ByteDance μας ενημερώνει σήμερα ότι δεν θα πουλήσουν την TikTok US στη Microsoft», λέει η εταιρεία. Στο μεταξύ, πολλές αναφορές δείχνουν ότι η Oracle έχει εξασφαλίσει τη νικητήρια προσφορά.

Με την προθεσμία να πλησιάζει, φαίνεται ότι η προσπάθεια της Microsoft για να αποκτήσει το TikTok τελείωσε, ενώ, είναι πιθανόν, η Oracle να έχει καταφέρει να κλείσει τη συμφωνία.

«Η ByteDance μας ενημέρωσε σήμερα ότι δεν θα πουλήσουν την επιχειρήση TikTok US στη Microsoft», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της την Κυριακή το απόγευμα.

Αρκετές αναφορές δείχνουν ότι η Oracle έχει εξασφαλίσει τη νικητήρια προσφορά, αλλά η εταιρεία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τα νέα.

«Είμαστε βέβαιοι ότι η πρότασή μας θα ήταν καλή για τους χρήστες του TikTok, προστατεύοντας παράλληλα τα συμφέροντα της εθνικής ασφάλειας», πρόσθεσε η Microsoft. «Για να γινόταν αυτό, θα κάναμε σημαντικές αλλαγές, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η υπηρεσία πληρούσε τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας, απορρήτου, διαδικτυακής ασφάλειας και καταπολέμησης της παραπληροφόρησης και καταστήσαμε σαφείς αυτές τις αρχές στη δήλωσή μας τον Αύγουστο. Ανυπομονούμε να δούμε πώς η υπηρεσία θα εξελιχθεί σε αυτούς τους σημαντικούς τομείς.»

Αυτές οι αρχές περιελάμβαναν τη διασφάλιση ότι τα δεδομένα των Αμερικανών χρηστών του TikTok θα μεταφέρονταν και θα παρέμεναν στις ΗΠΑ. «Το μοντέλο λειτουργίας της υπηρεσίας θα κατασκευαστεί για να διασφαλίζει τη διαφάνεια στους χρήστες καθώς και την κατάλληλη εποπτεία ασφάλειας από κυβερνήσεις σε αυτές τις χώρες», δήλωσε η Microsoft τον περασμένο μήνα.

Τα νέα έρχονται αφότου η Wall Street Journal ανέφερε ότι η ByteDance που εδρεύει στο Πεκίνο, η οποία κατέχει το TikTok, αρνήθηκε να πουλήσει ή να μεταφέρει τον αλγόριθμό του σε οποιονδήποτε δυνητικό αγοραστή.

Η ByteDance θέλει να πουλήσει τη δημοφιλή εφαρμογή επειδή ο Πρόεδρος Trump έχει δεσμευτεί να απαγορεύσει το TikTok στις ΗΠΑ εάν παραμείνει υπό τον κινεζικό έλεγχο. Ο Trump έδωσε στους υποψήφιους αγοραστές των ΗΠΑ μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου να συνάψουν συμφωνία για το TikTok πριν τεθεί σε ισχύ μια απαγόρευση. Η Oracle ήταν επίσης στους διεκδικητές.

Παραδόξως, ο Trump είπε τον περασμένο μήνα ότι εάν μια αμερικανική εταιρεία εξαγόραζε το TikTok, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έπρεπε να πάρει μερίδιο από την πώληση. «Είπα ότι ένα πολύ σημαντικό μέρος αυτής της πώλησης θα πρέπει να έρθει στο Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Πολιτειών. Επειδή καθιστούμε δυνατή την πραγματοποίηση αυτής της συμφωνίας», δήλωσε ο Trump. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουν δικαιώματα, εκτός κι αν τους τα δώσουμε.»

Ο Trump δεν έχει απαντήσει ακόμη στην ανακοίνωση της Microsoft.

Η ανησυχία είναι ότι η Κίνα θα χρησιμοποιήσει εφαρμογές όπως το TikTok, καθώς και εταιρείες με έδρα την Κίνα όπως η Huawei και η ZTE, για να κατασκοπεύσουν τους διεθνείς χρήστες τους. Οι ΗΠΑ δεν είχαν παράσχει καμία απόδειξη ότι αυτό συμβαίνει προς το παρόν, αλλά υποστηρίζουν ότι εάν η Κίνα απαιτούσε πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών από εταιρείες στη χώρα, αυτές οι εταιρείες δεν θα είχαν άλλη επιλογή από το να συμμορφωθούν.

Το TikTok απάντησε μηνύοντας την κυβέρνηση Trump. Τον Αύγουστο, η Vanessa Pappas, γενική διευθύντρια του TikTok στις ΗΠΑ, είπε σε ένα βίντεο μήνυμα ότι «δεν σκοπεύουμε να πάμε πουθενά.»

Πηγή:gr.pcmag.com

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours