Σε φιάσκο τείνει να οδηγηθεί το λανσάρισμα του Libra, του κρυπτονομίσματος πίσω από το οποίο βρίσκεται το Facebook και το οποίο θεωρητικά θα κάνει την εμφάνισή του την επόμενη χρονιά.

Έχοντας εντυπωσιάσει με την αρχική του ανακοίνωση αλλά κυρίως με τα τεράστια ονόματα που αποτελούν τα ιδρυτικά στελέχη του και έχουν δημιουργήσει τον ομώνυμο οργανισμό, το Libra είχε τις προηγούμενες ημέρες την πρώτη μεγάλη αποχώρηση, αυτή του PayPal. Πολύ σημαντικότερο όμως είναι το πλήγμα που δέχεται το κρυπτονόμισμα από τις σημερινές εξελίξεις οι οποίες φέρουν τη Visa, τη Mastercard, το eBay, το Stripe και τη Mercado Pago να αποχωρούν και αυτές από το εγχείρημα τουλάχιστον προσωρινά. Σύμφωνα με δηλώσεις στελέχους της Visa, η εταιρεία θα συνεχίσει να αξιολογεί το Libra και η τελική της απόφαση θα καθοριστεί από διάφορους παράγοντες συμπεριλαμβανομένου της επίλυσης των προβλημάτων που το Libra καλείται να αντιμετωπίσει με τις διάφορες ρυθμιστικές αρχές ανά τον κόσμο.

libra-association-founding-partn.jpg.64bfb0efdca829a83b37e1563ca34298.jpg

Η εξέλιξη αυτή έρχεται τρεις ημέρες πριν την πρώτη συνεδρίαση του οργανισμού Libra, μια συνεδρίαση που κατά πάσα πιθανότητα θα ζητούσε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από τα ιδρυτικά στελέχη για την υποστήριξή τους στο τεράστιο αυτό εγχείρημα. Αυτός ίσως είναι και ο λόγος που αρκετές εταιρείες άλλαξαν στάση, προτιμώντας για την ώρα να απέχουν από το Libra, χωρίς να θέλουν να δεσμευτούν μακροπρόθεσμα. Σε αντίστοιχο κλίμα βρίσκεται και η επίσημη δήλωση του Stripe, το οποίο «υποστηρίζει πάντα σχέδια που έχουν στόχο να καταστήσουν το ηλεκτρονικό εμπόριο πιο προσιτό στους ανθρώπους παγκοσμίως. Θα συνεχίσουμε να παρατηρούμε την πρόοδο του Libra με μεγάλο ενδιαφέρον και θα παραμείνουμε διαθέσιμοι για συνεργασία σε μεταγενέστερο στάδιο».

Η απόσυρση υποστήριξης των συγκεκριμένων ονομάτων από το Libra, αφήνει στην ουσία το Facebook χωρίς κάποιο συνεργάτη που να μπορεί να πραγματοποιήσει εκκαθάριση συναλλαγών εντός των ΗΠΑ.

Bloomberg

About Post Author

You May Also Like

More From Author

+ There are no comments

Add yours